A Kossuth rádió még a Trump elleni tüntetésekből is az Orbán-fóbiások hisztériáját hozta ki

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 5.

Belpol

Soros sem kellett hozzá, csak a megfelelő vendég.

A Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorának Horváth Zsófia viselkedéskutató volt a vendége, meghívásának apropója pedig az volt, hogy Washingtonban Trump ellen tüntetnek megválasztásának első évfordulója miatt.

A hirado.hu beszámolója szerint a tüntetést az amerikai szakemberek „Trump-szorongásnak” nevezik.

A viselkedéskutató szerint, „ha egy demokratikus választás során egyértelműen győz az egyik jelölt a másikkal szemben, akkor teljesen természetes módon

elindul egy gyászfolyamat

azokban a csoportokban – csoportszinten és egyéni szinten egyaránt –, akik a másik jelöltre szavaztak”. Horváth Zsófia úgy véli, hogy „Trump támogatói attól félnek, hogy kirekesztik őket a Trump-ellenesek, de ez egyáltalán nem elnökspecifikus, a hasonló jelenség megfigyelhető más országokban is. Horváth Zsófia szerint inkább politikai hisztériának lehet nevezni ezt a jelenséget”.

Természetesen nem maradhatott ki az sem, hogy e tekintetben Magyarország és az Egyesült Államok között párhuzamot lehet vonni, „mert amennyire létezik Trump-szorongás,

annyira van Orbán-fóbia is,

csak még nem hívják így”. Ezért a szakember úgy gondolja, hogy „az ilyen csoportoknak a saját médiumukkal szemben is kritikusan kellene gondolkodniuk”.

A beszámoló szerint arról nem esett szó, hogy a kritikus gondolkodásmód vonatkozik-e a másik oldalra?

 

 

Figyelmébe ajánljuk