Kövér László „törvényalkotási beavatkozásokat igényel”: nem kell ahhoz Kurultáj, hogy furcsákat mondjon

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 19.

Belpol

Hol avatkozna be? Még szép, hogy az oktatásban és a tömegtájékoztatásban.

Kövér László mint az Országház elnöke már ma ünnepi interjút adott a Karc FM-nek, magvas gondolatait természetesen az MTI is közreadta.

Kövér azon túl, hogy a keresztény értékrendet mint a magyar nemzetet és (sőt) egész Európát összetartó gittet magasztalta, azért néhány érdekes dolgot is elejtett.

  • Magyarország attól nemzeti állam, hogy nemzeti kultúrája a kereszténység értékein alapul.
  • A liberalizmus rossz. („Az emberi méltóság végső garanciája maga az állam, amely azért jött létre és azért működik ma is, hogy megvédje az egyén életét, javait és emberi méltóságát más hatalmak, államok ellentétes törekvéseivel vagy bizonyos magánérdekekkel szemben. Hozzátette: utóbbiak – »hála a liberalizmusnak« – maguk alá temetik a civilizációs értékeket” – írta az MTI.)
  • 2010 és 2018 között 1278 új törvényt vagy -módosítást fogadtak el, ami szerinte világrekord.
  • Olyan törvényeket fognak elfogadni, amelyek a kormány mozgásterét szabályozzák.
  • Hogy pontosan értsük, mit jelent ez: „A következő négy év egyik fontos feladata, hogy a parlament ellenőrző funkcióját növeljék.” Összefoglalva, Kövér szerint a biztonság megteremtésének elengedhetetlen feltétele az is, hogy az önazonosságot, a nemzet kulturális-szellemi karakterét meg tudják óvni, és ez is „igényel majd törvényalkotási beavatkozásokat”, legyen szó a többi között a köznevelésről, a felsőoktatásról vagy a tömegtájékoztatásról.

Mindezek után az Echo Tv-n is sikerült nagy dolgokat mondania, ott a gendertudományokról is kifejtette álláspontját, miszerint: az, amit genderizmus néven próbálnak tudományként feltüntetni, az egyrészt ideológia, másrészt egy olyan emberkísérlet szellemi megalapozása, „ami semmivel se jobb, mint az eugenetika a náci időkben”.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.