A lecsukott polgármester falujában is időközi választást tartanak

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 11.

Belpol

Nyírpilis korábbi vezetője a börtönbüntetésről szóló jogerős ítélet után is dolgozott tovább, mintha mi sem történt volna.

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Benken polgármestert, míg Baksán, Nyírpilisen és Ozorán a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken az eddigi polgármester lemondása miatt kell a voksolást megtartani. A mintegy 360 szavazásra jogosult helybéli három független jelölt közül választhatja ki a település új vezetőjét.

A Baranya megyei Baksán a képviselő-testület korábban a feloszlásáról döntött, ezért most polgármestert és önkormányzati képviselőt kell választania a több mint 600 választópolgárnak. A Pécstől délnyugatra fekvő falu polgármesteri címéért két jelölt verseng: egy a Fidesz-KDNP színeiben, egy pedig függetlenként. A négytagú képviselő-testületbe kerülésért 12 független jelölt verseng.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen szintén feloszlás miatt kell polgármestert és önkormányzati képviselőket választani. A Nyírbátor közelében fekvő település polgármesterségéért három független jelölt indul, a négy képviselői helyért pedig tizennégy független jelölt. A névjegyzékben több mint 600 választásra jogosult szerepel. Nyírpilisen a legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

A HVG emlékeztet arra, hogy Beri Róbertet, Nyírpilis korábbi polgármesterét 2020-ban uzsorázás és csalás miatt jogerősen három év letöltendő börtönre ítélték, és a közügyek gyakorlásától is eltiltották, ám ő egy ideig tovább dolgozott polgármesterként, mintha mi sem történt volna. Később megint bekerült a bűnügyi hírekbe, mert közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárás ellene.

A Tolna megyei Ozorán ugyancsak a feloszlásáról döntött a képviselő-testület szeptemberben. Az időközi választáson három polgármesterjelölt indul: egy jelölt a Fidesz-KDNP jelöltjeként, kettő pedig függetlenként. A hat képviselői mandátumért 25 jelölt indul, a választói névjegyzékben több mint 1200 választópolgár szerepel.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Pest megyei Vác roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk