A Magyar Képzőművészeti Egyetem doktori iskolája szimbolikus akcióval csatlakozott az SZFE-s diákokhoz

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 2.

Belpol

Beszalagozták az egyetem bejáratát.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói önkormányzata után az egyetem doktori iskolájának hallgatói és oktatói is kifejezték szolidaritásukat a Színház és Filmművészeti Egyetem épületét elfoglaló diákokkal, akik az egyetem egyoldalú és radikális átalakítása ellen tiltakoznak.

"Alulírottak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának jelenlegi és volt hallgatói és oktatói szolidaritásunkat fejezzük ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és tanáraival. A leghatározottabban elítéljük az SZFE egyetemi autonómiájának megszüntetését. A szabad oktatás és kulturális élet mindannyiunk közös ügye, ezért sürgetjük az egyetemi és kulturális élet szereplőinek szerveződését és közös fellépését“, írták nyílt levelükben, amit több mint 30 doktorandusz, doktorjelölt, egyetemi tanár írt alá.

Az akció során a hallgatók piros-fehér szalagokat feszítettek ki az eygetemi épületek bejárata elé.

false

 

Fotó: aHang

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?