A Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetőjét kérdeztük

  • narancs.hu
  • 2015. július 9.

Belpol

Már láthatók a Vastagbőr blog és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közadakozásból finanszírozott, kormány­ellenes óriásplakátjai. E heti lapszámunkban az MKKP vezetőjével, Kovács Gergellyel beszélgetünk. Ízelítő az interjúból.

Magyar Narancs: A CÖF máris betámadott azzal, hogy Mesterházy Attila is adott pénzt a lejárató kampányra, a neve mégsem szerepel a „hivatalos” listán, illetve arra is választ várnak, hogy a teljes költségvetés mekkora részét teszik ki Soros György adományai, aki évek óta pénzeli a sokszor agresszív baloldali csoportokat?

Kovács Gergely: Ez jellemző rájuk. Kész sem volt még a lista, amikor támadásba lendültek. Egyébként a listát úgy kell elképzelni, hogy vannak monogramok, illetve az összeg, hogy mennyit adtak. Komolyan gondolom, hogy a kedvükért az összeset át kellene írni S. Gy.-re. Ami pedig Mesterházyt illeti, noha én azt gondolom róla, hogy jó politikai érzékkel ott árt, ahol tud, de amúgy miért ne küldhetett volna pénzt mint magánember? A CÖF abba kapaszkodott bele, hogy 1 millió forint még nem volt lekönyvelve, és ebben volt a Mesterházy adománya is.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

MN: Hány plakátja van a kormánynak?

KG: Nekik ezer, de több mint százat átfirkáltak meg letéptek, úgyhogy a 900-zal egálban leszünk.

MN: Ha csak ezeket is le nem tépik…

KG: Az lenne szép, ha pont én kelnék ki a plakátrongálás ellen. Annyit tehetünk csak, és ezt meg is tesszük, hogy készítünk egy mobiltelefonos alkalmazást, ami tippeket ad, hogyan rongálják meg a plakátjainkat.

MN: Hogyan lehetséges, hogy ezek a plakátok töredékébe kerültek, mint a kormány „hirdetései”?

KG: Én sem értem… Pontosabban, így már érthető, hogy miért kerül minden tízszer annyiba, ha a kormány finanszírozza. Pedig mi is csak a nyomdával alkudoztunk, a plakáthelyekkel kapcsolatban nem. Elég hülyén vette volna ki magát, ha pont mi kapunk kedvezményt Simicska cégétől, a Publimonttól. De ők sem, mi sem gondolkozunk olyan egyszerűen, hogy aki az ellenségem ellensége, az mindjárt a barátom is. Ráadásul ilyenkor, nyáron sokkal olcsóbbak a plakáthelyek. 30 ezer volt egy hónapra.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.