A Magyar Nemzet a legtöbb sajtóperét elveszítette, a független sajtó többnyire nyer

  • narancs.hu
  • 2024. április 18.

Belpol

Ezek a tavalyi év adatai.

Tavaly a Magyar Nemzet, a Mediaworks és az Origo bukta a legtöbb sajtópert – írja az Átlátszó. A lap kikérte a Fővárosi Törvényszéktől, hogy melyik sajtótermék mennyi sajtó-helyreigazítási és személyiségi jogi pert vesztett a múlt évben.

2023-ban 35-ből 22 pert vesztettek el a kormánypárti médiatermékek. A Magyar Nemzet az „élen” végzett, ellene 10 kereset érkezett tavaly, és ezekből 7 esetben elmarasztalta a lapot a bíróság. A második a megyei lapokat összefogó Mediaworks lett 7 keresetből 5 elmarasztaló ítélettel, a harmadik pedig az Origo, ami 6 ügyből 4 alkalommal vesztett a bíróságon.

Eközben a független sajtótermékek mindössze 4 pert vesztettek. A 24.hu és a HVG.hu is egy-egy pert bukott teljesen és részlegesen, az RTL, a Telex és az Átlátszó az összes ellene indított pert megnyerte, a 444 és a Magyar Hang ellen pedig nem indított sajtópert senki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk