A Margit hídról a Parlament elé vonultak a katatörvény ellen tüntetők, egy koporsót is magukkal vittek

  • narancs.hu
  • 2022. július 25.

Belpol

Arra kérnek mindenkit, írják le, miért érinti őket rosszul a törvény és helyezzék a történeteiket a koporsóba.

"Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat" - ezzel a felkiáltással hirdetett hétfőn este 7 órára újabb tüntetést a Futárok a KATA-ért csoport a Margit hídra.

 
 
Fotó: Narancs.hu

 
 
Fotó: Narancs.hu

 
Fotó: Narancs.hu 

A Jobbágyfelkelés! névre keresztelt demonstráción a helyszínen tartózkodó kollégánk becslése szerint egyelőre néhány százan lehetnek, sok a fiatal és a bringás.

A tüntetől negyed 8-tól kezdték lezárni a Margit híd egy részét, a villamos útját nem állták el, így az gond nélkül tudott közlekedni, ugyanígy a a Budáról Pestre menő forgalom. A Pestről Budára közlekedők sávját azonban elfoglalták.

 
 
Fotó: Narancs.hu 

 
 
Fotó: Narancs.hu

 
 
Fotó: Narancs.hu 

Többen felszólaltak a tüntetők közül és elmesélték a saját történetüket, azt, hogyan nehezíti meg az életüket a katatörvény, vagy azt, hogy a törvény miatt elveszítik a munkájukat. A demonstrálók között sok a tanár, kollégánk PDSZ-es zászlókat is látott. Jelen volt továbbá az MKKP-s Kovács Gergely és Jámbor András is.

 
 
Fotó: Narancs.hu 

A Margit hídról a tüntetők a Parlament elé vonultak, útközben a "Gyertek velünk!" és a "Demokráciát!" jelszavakat skandálva. A Kossuth téren diszkrét rendőrsorfal várta a demonstrálókat.

 
Fotó: Narancs.hu 

 
 
Fotó: Narancs.hu 

A tüntetők a Parlament elé helyeztek egy "Demokrácia" feliratú koporsót, majd arra kértek mindenkit, hogy írja le a személyes történetét, helyezze bele a koporsóba, amit aztán otthagynak a Kossuth téren.

 
 
Fotó: Narancs.hu

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk