A Medián szerint is behozta Karácsony Tarlóst

  • narancs.hu
  • 2019. október 10.

Belpol

Az Index megbízásából készült online felmérés szerint a biztos választók körében 48:47 az állás Tarlós javára. Ez bőven a 3,1 százalékosos hibahatáron belül van.

Egy héten belül a harmadik közvélemény-kutatás jutott arra – az Iránytű és a Publicus után –,hogy Tarlós István és Karácsony Gergely fej-fej mellett áll a főpolgármester-választási kampány hajrájában. Az Index megbízásából most épp a Medián jutott erre az eredményre. A közvéleménykutató online felmérést készített október 7 és 10 között ezer budapesti választó megkérdezésével. A reprezentatív felmérés hibahatára a teljes mintára vetítve 3,1 százalék.

Ez alapján Tarlós és Karácsony döntetlenre áll statisztikai értelemben.

  • A teljes mintában Tarlóst 35, Karácsonyt 34 százaléknyi választó támogatta;
  • A jelöltet választani tudók körében Tarlós 47:45-re vezet – a különbség itt is hibahatáron belüli.
  • A választani tudó biztos szavazók körében pedig 48:47 az állás Tarlós javára.

A felmérés szerint Puzsér Róbert a szavazatok 5 százalékára számíthat, Berki Krisztián támogatottsága pedig mérhetetlen.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.