A Medián szerint Márki-Zay, a Závecz szerint Dobrev az esélyes kihívó 2022-ben

  • narancs.hu
  • 2021. október 11.

Belpol

Fej-fej mellett a Fidesz-KDNP és az ellenzék.

A Medián szeptember 29-e és október 4-e között elvégzett, és részben már a múlt héten ismertetett 1000 fős országos reprezentatív felmérése szerint az előválasztási kampány javított az ellenzéki összefogás esélyein: a listás voksokat tekintve a Fidesz–KDNP és az ellenzék fej-fej mellett áll. – írja a hvg.hu.

A felmérés szerint Dobrev Klára és (a felmérés idején még versenyben volt) Karácsony Gergely jelöltsége inkább a kormánypártok javára mozgósított volna szavazókat.

Márki-Zay Péter jelöltsége esetén viszont megfordulna az állás: az ellenzéki szavazókat jobban, a kormánypártiakat kevésbé mozgósítaná az ő jelöltsége, így az ellenzék 3 százalékpontnyi előnyhöz jutna.

A Závecz Research friss kutatása szerint Márki-Zay Pétert csak minden negyedik választó tartja alkalmasnak Orbán Viktor legyőzésére, míg Dobrev Klárára a választók harmada gondol Orbán legyőzőjeként. A kutatásból az is kiderül, hogy Dobrev Klára jóval több ellenzéki és aktív bizonytalant, tehát a választásokon várhatóan résztvevő választót állíthat maga mögé.

Az előválasztással kapcsolatos híreinket itt olvashatják.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk