Sosem szavaztak még annyian hétköznap az előválasztáson, mint hétfőn

  • narancs.hu
  • 2021. október 12.

Belpol

A hét első napján rekord mennyiségű ember adta le a voksát.

Közel 85 ezren szavaztak hétfőn az előválasztás második fordulójában, írja kedden reggeli közleményében az Országos Előválasztási Bizottság. Ez rekordnak számít, hétköznapon még sosem voksoltak ennyien, egyedül szeptember 25-én járultak ennél többen személyes vagy online szavazópontokhoz, ami egy szombati nap volt.

A nap pontos adatai:

  • sátorban megjelent: 68 284 fő;
  • interneten keresztül adta le szavazatát: 16 497 fő.

Az összesített részvétel két nap után 163 393 fő.

A közlemény kitér arra is, hogy bár az előválasztási háttérrendszert naponta érik terheléses támadások, az aHang és a pártok informatikusainak hála a szavazási rendszer továbbra is stabilan, üzembiztosan működik. A szavazást lebonyolítók az első fordulónál is komolyabb figyelmet fordítanak arra, hogy a választást szabályosan bonyolítsák le a személyes szavazópontokon is.

A második fordulóban az ország összes szavazópontján minden szavazásra jogosult személy érvényesen tud szavazni. A megnövekedett operátori kapacitásoknak hála, jelentősen lerövidült a videós azonosítás várakozási ideje is, írják.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk