A Mészáros résztulajdonában lévő MKB-nál talált új otthonra a Roszatom számlája

  • narancs.hu
  • 2022. március 31.

Belpol

A Sberbank bezárása után itt nyitottak számlát.

A Roszatom magyarországi leánycége, a Rosatom Central Europe Kft. március 21-én a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő MKB Bank Nyrt.-ben nyitott számlát - írja a 444.hu.

Emlékeztetnek, hogy a Roszatom regionális központja 2020 elején költözött Budapestre, a bankolásulat pedig a szintén orosz Sberbanknál végezték. Az Ukrajna elleni háború miatt azonban a Sberbank megszűnt, a a Rotom Central Europe pedig úgy érezte, hogy az MKB-nál lesz a legjobb helyen új számlájuk.

Az MKB Bank Zrt. Mészáros Lőrinc résztulajdonában van, és éppen a nagy egyesülésre készül: a Budapest Bank és MKB Bank ugyanis a mai napon,  2022. március 31-én egyesül, hozzájuk pedig majd 2023 második negyedévének végéig csatlakozik a Takarék Csoport.

Mindemellet az MKB volt az a magyar bank, amelyik 10,7 millió euró (4,1 milliárd forint) hitelt adott a francia szélsőjobboldali elnökjelölt, Marine Le Pen kampányára.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk