A Momentum egyik alapítója lett Puzsér kampányfőnöke

  • narancs.hu
  • 2018. október 20.

Belpol

Bár a pártban többen nem tartják alkalmasnak a főpolgármesteri posztra.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Puzsér Róbert bejelentette, hogy elindul a főpolgármesteri székért.

Itt a nap bejelentése: Puzsér politikai babérokra törne

Fontolgatja, hogy elindul a főpolgármester-választáson. Puzsér Róbert Facebook-oldalán jelentette be: fontolgatja, hogy jövő ősszel elindul a főpolgármester-választáson. Hogy ezzel miért pont most rukkol elő, az a posztból nem derül ki, mindenesetre kifejti, hogy régi álmát, a Sétáló Budapest koncepcióját valósítaná meg.

Kampányfőnöke Zaránd Péter lesz, a Momentum egyik alapítója – írja a Népszava. Zaránd volt egyébként a párt országos kampányának vezetője a tavaszi választáson. A lap úgy tudja, hogy a Momentumon belül többen nem örülnek a hírnek, vannak, akik szerint Puzsér nem alkalmas erre a feladatra.

Puzsér már évek óta ismeri Zarándot, akit pár hete kért fel a feladatra. Zaránd egyébként nem tartja kizártnak, hogy később elhagyja a pártot, hiszen mint mondta, ha a Momentum saját jelöltet indít Tarlós ellen, akkor a kampány idejére felfüggeszti párttagságát, de ha „valamilyen levitézlett baloldali induló mögé állunk be esetleg, akkor kénytelen leszek elhagyni a Momentumot, bármennyire is fájó szívvel tenném ezt meg alapítóként”.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?