Az ajkai kórház főigazgatója szerint nem igaz, hogy felmondott a teljes munkaügyi osztály

  • narancs.hu
  • 2018. október 20.

Belpol

Az intézményben korábban az intenzív osztály orvosai mondtak fel.

Az ajkai kórházban szeptemberben indult meg a felmondási hullám, akkor az intenzív osztály orvosai léptek le. A Veszprémkukac most arról ír, hogy a bér- és munkaügyi osztályon egyedül maradt az osztályvezető, mert mindenki felmondott. A portál megkereste telefonon az osztályvezetőt, de nem kívánt nyilatkozni.

Ajkai felmondási hullám: a fenntartó szerint túl sokat kértek az orvosok

Szerintük minden rendben van, az ajkai kórház csak fejlődik és fejlődik. Tegnapi cikkünkben hoztuk nyilvánosságra, hogy az ajkai kórház is komoly válsággal küzd, és az intenzív osztályon dolgozó mind az öt szakorvos beadta felmondását. Több forrásból is megerősített információnk szerint az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos - összesen öt - felmondta munkaviszonyát az intézményben.

Ma azonban az ajkai Magyar Imre Kórház egy közleményben cáfolta a híreket, miszerint jelenleg teljes a létszám az osztályon, a munka pedig zavartalanul folyik.

„A mai álhíresztelés – a közelmúltban az ajkai kórházzal kapcsolatban megjelent sajtóhírek fényében – egyértelműen a kórházban dolgozók mindennapi munkájának ellehetetlenítését célozza. Ez 600 fő és családja életét érinti, így erre és az ehhez hasonló hazugságokra most és a jövőben is határozott jogi lépéseket fogunk tenni” – áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott szövegben.

 

Figyelmébe ajánljuk