A Momentum nemmel szavaz Orbánra

  • narancs.hu
  • 2022. május 16.

Belpol

Fekete-Győr András szerint nem kivonulni kell, mert akkor minden következő szavazásnál kivonulhatnának. 

Hétfőn választ miniszterelnököt a parlament, amivel kapcsolatban Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője arról ír a Facebookon, hogy a párt nemmel fog szavazni. 

„A Momentum vezetése és frakciója egyetért abban, hogy képviselőinknek nemmel kell szavazniuk az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnökké választására, programjára, kormányára. Ott leszünk, és határozottan nemet mondunk mindarra, amivel szemben a Momentumot megalapítottuk. Nemmel szavazunk, hiszen becsületesebb és felelősebb kormányt szeretnénk a nemzet élén látni, mint amit Orbán Viktor kínál” – írja Fekete-Győr. 

Azt is fejtegeti, hogy miért nem vonulnak ki a szavazásról. „(...) Ha most kivonulunk, akkor minden következő szavazásnál is föltehető a kérdés, hogy miért maradtunk bent. Sajnos lehet olyan alkalom, amikor az egyetlen helyes döntés távol maradni a szavazástól – de az lesz a kivétel, és a szavazás, a vita, a kemény csaták és értelmes javaslatok a fő szabály a frakciónk munkájában” – írja, hozzátéve, nem ítéli el azokat a képviselőtársait, távol maradnak a szavazástól. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.