Hadházy: Szinte hihetetlen, de 50 millióra büntették Matolcsy Ádám cégét

  • narancs.hu
  • 2022. május 16.

Belpol

Egy uniós pályázat során olyan dologra számoltak el pénzt, amire nem lehetett volna. 

„Szinte hihetetlen, de Matolcsy Ádám cégét megbüntették 50 millió forintra, mert egy EU-s pályázaton olyan dologra számoltak el pénzt, amire nem lehetett volna! Ezt általában csalásnak szoktuk nevezni, de persze hivatalosan kicsit máshogyan, ártatlanabbul hangzik ez: egy 500 milliós EU-s pályázat vizsgálata során »szabálytalanság«, »elszámolhatósági feltétel sérelme« miatt 50 millió forint »költségcsökkentést« írt elő a Matolcsy érdekkörébe tartozó Balaton Bútor Kft. projektjénél az EU-s pénzeket felügyelő hatóság” – írja Hadházy Ákos a Facebookon. 

Hozzátette, Matolcsy cége félmilliárdot nyert »desgin kutatásra« és »okos bútorok fejlesztésére«, de ebből 50 milliót úgy akarhattak lepapírozni, hogy az már az ellenőröknek is sok volt. „»Elszámolhatósági feltétel sérelme«: olyan dologra próbáltak 50 milliót elszámolni, ami még a nagyon laza projektleírásba sem fért bele” – írja a független képviselő. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.