A NER egyik fő üzletemberéből lett kuratóriumi tag Szegeden

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Belpol

Jászai Gellértet választotta kuratóriumi tagnak a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány.

A 4iG csoport elnökét választották kuratóriumi tagnak - közölték pénteken a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) honlapján. A közleményben idézték Jászai Gellértet, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány felkérését, amelynek köszönhetően részt vehet a 150 esztendős felsőoktatási intézmény munkájában. „Az SZTE Magyarországon az informatikai és mérnöki képzés egyik kiemelkedő központja, a 4iG szakértői, illetve a cég szegedi kirendeltsége hosszú évek óta együttműködik az egyetemmel” - hangsúlyozta az üzletember. Megválasztása után úgy fogalmazott, büszke arra, hogy személyes részvétele tovább erősítheti az egyetem szerepét a digitális tudás és a gazdaság kapcsolatában.

Jászai Gellért megválasztására azt követően került sor, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter február 15-i hatállyal lemondott a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságáról. Erre pedig azért volt szükség, mert az Európai Bizottság szerint összeférhetetlenséget jelez, hogy a magyar egyetemeket politikusok vezetik. Jászai Gellért a Mészáros Lőrinc érdekeltségéből kinőtt, mára hatalmasra dagasztott informatikai és távközlési vállalat elnökeként valóban nem politikus, de a NER egyik fontos üzleti szereplője. A cég leányvállalata, az Antenna Hungária a magyar állammal együtt vásárolta fel Vodafone Magyarországot.

Januárban volt egy feltételezésünk arról, hogyan gyomlálja ki majd az egyetemek környékén a politikusokat, hogy a kecske is jóllakjon, a Bizottság is elégedett legyen: „Hiszen csinálhatnak kuratóriumi elnököt a miniszterek sofőrjéből, szakácsából, unokatestvéréből a miniszterek helyett, átláthatóvá tehetik a közérdekű vagyonkezelő alapítványok működését úgy, hogy abban a Rogán által távirányított Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vagy a frissen felállított álintézmény, az Integritás Hatóság ne találjon hibát.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk