Íme a Népliget átalakítási tervei

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Belpol

Tizenhat pályaműből hatot használnak fel a felújításnál.

A Népliget megújításának látványterveit tette közzé a főpolgármester. A hatalmas, sokak szerint érdemei alatt kihasznált zöldfelületre nyolc hónappal korábban írtak ki tájépítészi pályázatot. A bírálóbizottság a 4D Tájépítész Iroda pályaművét értékelte a legjobbnak.

Karácsony Gergely főpolgármester az eredményhirdetésen arról beszélt: a zöld városvezetés kiemelt célja, hogy a főváros legnagyobb parkját a korábban elfogadott stratégiai tervvel összhangban rendbe tegye. „Hiszünk abban a városfejlesztésben, amely megpróbálja a kulturális, turisztikai attrakciókat nem besűríteni a város bizonyos pontjaiba, hanem széthúzni és esélyt adni a rozsdaövezetnek.” Sok ötletre van szükség, hogy a Népligetet közkedvelt parkká tegyék. „Remélem, a Népliget ügye közös ügyünk lesz, az újfajta városfejlesztési közös gondolkodásnak az egyik legfontosabb terepe” - tette hozzá.

 

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes az eredményhirdetésen bejelentette, nem osztják ki az első díjat. Nem lehet egy ekkora területre egy ötletet győztesnek hirdetni, mert valamennyi pályázatban voltak olyan elemek, amelyek egy-egy részproblémára jobb megoldást kínáltak, mint a többiek - magyarázta. A bírálóbizottság a beérkezett tizenhatból hat pályaművet díjazott: második díjat és vele kilencmillió forintot nyert a 4D Tájépítész Iroda, megosztott harmadik díjat és hét-hétmillió forintot az OpenSpace Kft., az Újirány Tájépítész Kft. és a Geum Műterem Kft. Megvételt és négy-négymillió forintot nyert a Garten Stúdió Kft. és az Objekt Tájépítészeti Iroda Kft. pályaműve.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk