"A Nikola Gruevszkinek adott menedékstátusz ellentétes a vonatkozó uniós irányelvvel" – Jávor Benedek az EU-hoz fordult a Gruevszki-ügyben

  • narancs.hu
  • 2018. november 21.

Belpol

Mi az EU véleménye?

Jávor Benedek (PM) a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy hivatalosan kérelmezte az EU migrációs és belügyi biztosát, fogolaljon állást Nikola Gruevszki magyarországi menekültkérelmének elfogadása ügyében.

Jávor szerint a Gruevszkinek adott menekült státusz ellentétes a vonatkozó uniós irányelvvel. Arra hiavtkozik, hogy mivel Gruevszki saját hazájában súlyos bűncselekmény miatt van eljárás alatt, ezért nem adható neki menedékjog. Gruevszkit korrupció miatt ítélték el, a tömeges lehallgatások ügyében eljárás folyik ellene – ezek pedig az uniós jog alapján egyértelműen súlyos bűncselekmények, írja Jávor.

"Egyetlen uniós tagállam sem válhat tagjelölt országok bűnözőinek menedékévé, mert ezzel az egész Unió hitelessége és becsülete csorbul!" – összegez Jávor Benedek.

Az EU hivatalosan még nem reagált arra, hogy Gruevszki menedékjogot kapott Magyarországon.

Jávor Benedek

A Nikola Gruevszkinek adott menedékstátusz ellentétes a vonatkozó uniós irányelvvel. Eszerint ugyanis nem adható menedékjog hazájában súlyos bűncselekmény miatt eljárás alá vont, vagy elítélt...

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.