Ha valaki, hát Tiborcz biztos jobban teljesít a választások óta: cége 13 budapesti luxuslakással is gazdagodott

 • narancs.hu
 • 2018.11.21 10:45

Belpol

1118 négyzetméternyi belvárosi ingatlant gyűjtött be Tiborcz ingatlankezelő vállalkozása.

A Tiborcz-érdekeltségek közé trtaozó Bellavista Apartments Kft. tevékenyéségnek járt utána az Átlátszó. Az ingatlankezelő vállalkozásról kiderítették, hogy csak a választások óta 1118 négyzetméternyi belvárosi lakással gazdagodott: 12 lakásra tettek szert a Dorottya utcában és egyre a Hajós utcában.

Ahogy írják, Tiborcz érdekeltségei már 11 milliárd kölcsönt kaptak a Takarékbanktól: ebből 7 milliárd mehet a belpesti Mahart–Dorottya-háztömb luxusszállóvá alakításának projektjére. A különbözetből más ingatlanvásárlásokra, -felújításokra is ment, ezek közt szerepel:

 • a turai kastély rendbetétele
 • földszerzések
 • egy Andrássy úti palotaszint felújítása

A fennmaradó mintegy 670 millió forintról eddig annyit ehetett tudni, hogy a Tiborcz-féle BDPST Group leánycége, a Bellavista Apartments Kft. kapta – írja a lap.

A cég tulajdonairól azonban eddig mit sem lehetett tudni. Cikkük szerint a földhivatali nyilvántartásból derül ki, hogy a cég idén április 27-én lett bejegyzett tulajdonosa 1118 négyzetméternyi luxuslakásnak: ebből 12 lakás a belvárosi Dorottya utca 9. szám alatti társasházban, egy pedig a VI. kerületi Hajós utcában található. Az ingatlanegyüttest egy magyar-olasz-luxemburgi csoporttól vették meg egy csomagként.

Neked ajánljuk

Elveszve az éjszakában

 • Bacsadi Zsófia

Igen szerencsétlenül végződik egy kis színházi társulat éjszakája, amikor a takarítónő hamarabb hazamegy, és magával viszi az öltöző kulcsát.

Tuti Tati

Hatalmas a tülekedés Wes Anderson új filmjében, a korábbiaknál is nagyobb, pedig már A Grand Budapest Hotelben is annyi volt a sztár, a szín, a szimmetria – ó, az a híres andersoni szimmetria és keretezés! –, hogy alig látszott ki a sztori.

Elég ez?

 • Puskás Panni

A Kabarét az 1976-os magyar bemutatója (Ódry Színpad) óta közel negyvenszer mutatták be a hazai színházak. És vannak rendezők, ilyen az ősbemutatót jegyző Szinetár Miklós, de Alföldi Róbert és Bozsik Yvette is, akiket az anyag nem hagy nyugodni, és többször is színpadra állítják.

Újrarendezés

 • Erdei Krisztina

Az idei Fotóhónapról néhány hete még alig volt elérhető információ. A kivételt épp a ki­emelt eseményről, a kanadai Margaret Watkins kiállításáról szóló hír jelentette.

Hamis minden ízében

 • A szerk.

Október 23-án elfogtunk egy marslakót, körbeálltuk, és megkérdeztük tőle, mi jó honfiak: no, szemüveges barátunk (kicsinyded, szemüveges ürge volt, mondhatni nyüzüge), mit ünneplünk mi itt ma ilyen nagy sokadalomban?

0:1

 • A szerk.

Múlt pénteken a Kúria elkaszálta a kormány legújabb propagandamutatványának, a „gyermekvédelmi népszavazásnak” az egyik kérdését, azt, amelyik arról kérdezte volna az ország polgárait, támogatják-e, hogy „kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem­átalakító kezelések”.

Sokan, mégis kevesen

 • Lannert Judit

A két pedagógus-szakszervezet négy pontban foglalta össze a napokban legfőbb követeléseit, ezek közt szerepel a pedagógusok bérének emelése és a munkaterheinek csökkentése is.

Postatiszta nemzeti vagyon

Pár hete derült ki, hogy az állam 42 milliárd forintért vette át a Bélyegmúzeumot a Magyar Postától. Arról nem esett szó, hogy miért ennyiért és miért most, de arról sem, hogy a valóságban mi is az a Bélyegmúzeum, és milyen értéket képvisel.