Ha valaki, hát Tiborcz biztos jobban teljesít a választások óta: cége 13 budapesti luxuslakással is gazdagodott

  • narancs.hu
  • 2018. november 21.

Belpol

1118 négyzetméternyi belvárosi ingatlant gyűjtött be Tiborcz ingatlankezelő vállalkozása.

A Tiborcz-érdekeltségek közé trtaozó Bellavista Apartments Kft. tevékenyéségnek járt utána az Átlátszó. Az ingatlankezelő vállalkozásról kiderítették, hogy csak a választások óta 1118 négyzetméternyi belvárosi lakással gazdagodott: 12 lakásra tettek szert a Dorottya utcában és egyre a Hajós utcában.

Ahogy írják, Tiborcz érdekeltségei már 11 milliárd kölcsönt kaptak a Takarékbanktól: ebből 7 milliárd mehet a belpesti Mahart–Dorottya-háztömb luxusszállóvá alakításának projektjére. A különbözetből más ingatlanvásárlásokra, -felújításokra is ment, ezek közt szerepel:

  • a turai kastély rendbetétele
  • földszerzések
  • egy Andrássy úti palotaszint felújítása

A fennmaradó mintegy 670 millió forintról eddig annyit ehetett tudni, hogy a Tiborcz-féle BDPST Group leánycége, a Bellavista Apartments Kft. kapta – írja a lap.

A cég tulajdonairól azonban eddig mit sem lehetett tudni. Cikkük szerint a földhivatali nyilvántartásból derül ki, hogy a cég idén április 27-én lett bejegyzett tulajdonosa 1118 négyzetméternyi luxuslakásnak: ebből 12 lakás a belvárosi Dorottya utca 9. szám alatti társasházban, egy pedig a VI. kerületi Hajós utcában található. Az ingatlanegyüttest egy magyar-olasz-luxemburgi csoporttól vették meg egy csomagként.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?