A Normafán is készül lombkoronasétány, kétmilliárdból

  • narancs.hu
  • 2023. június 20.

Belpol

Eddig betonkockákra és egy hatalmas betonteknőre futotta. Miközben a sétányt már tavaly februárban át kellett volna adni.

Újabb érdekes lombkoronasétányra hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos a Facebook oldalán. A független országgyűlési képviselő posztja 

a Normafa erdejében "kis magyar Stonehenge-ként" álló betonkockákat és egy hatalmas betonteknőt mutat be.

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Úgy tudni, a terveket hosszas, civileket is bevonó egyeztetés előzte meg, ami Hadházy szerint bár jó, az számára sem világos, az erdőt miért kell szétbetonozni.

Az eddig élkészült részek közül a betonteknő a tervezett lombkorona tanösvény "fejépülete" lenne, a kockák pedig a sétány tartóoszlopainak beton alapjai. Az építkezést 2021. októberében kezdték, és 2022. februárjában már át is kellett volna adni a beruházást. De jelen állapotában erősen hiányosnak mondható.

Hadházy kiemelte: a betonozás kivitelezője ugyanaz az Archibona Kft. volt, mely rendre megnyeri a 12. kerület által kiírt építkezési tendereket. Az Archibona három közbeszerzésen összesen 2 milliárd forintot nyert a beruházásra a Kisfaludy Program keretében. Az utolsó összeg Hadházy szerint 40 milliós volt, állagmegóvásra.

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy megjegyzése szerint lehet, direkt nem fejezték be a sétányt, inkább az önkormányzati választás előttre tartogatják azt,mint attrakciót.

A Kétfarkú Kutyapárt még áprilisban látogatta meg a teknőt, akkori posztjukban azt írták, a beruházás Lázár János beruházási listáján is a "felülvizsgálandó" körbe került.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk