A Normafán is készül lombkoronasétány, kétmilliárdból

  • narancs.hu
  • 2023. június 20.

Belpol

Eddig betonkockákra és egy hatalmas betonteknőre futotta. Miközben a sétányt már tavaly februárban át kellett volna adni.

Újabb érdekes lombkoronasétányra hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos a Facebook oldalán. A független országgyűlési képviselő posztja 

a Normafa erdejében "kis magyar Stonehenge-ként" álló betonkockákat és egy hatalmas betonteknőt mutat be.

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Úgy tudni, a terveket hosszas, civileket is bevonó egyeztetés előzte meg, ami Hadházy szerint bár jó, az számára sem világos, az erdőt miért kell szétbetonozni.

Az eddig élkészült részek közül a betonteknő a tervezett lombkorona tanösvény "fejépülete" lenne, a kockák pedig a sétány tartóoszlopainak beton alapjai. Az építkezést 2021. októberében kezdték, és 2022. februárjában már át is kellett volna adni a beruházást. De jelen állapotában erősen hiányosnak mondható.

Hadházy kiemelte: a betonozás kivitelezője ugyanaz az Archibona Kft. volt, mely rendre megnyeri a 12. kerület által kiírt építkezési tendereket. Az Archibona három közbeszerzésen összesen 2 milliárd forintot nyert a beruházásra a Kisfaludy Program keretében. Az utolsó összeg Hadházy szerint 40 milliós volt, állagmegóvásra.

 
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy megjegyzése szerint lehet, direkt nem fejezték be a sétányt, inkább az önkormányzati választás előttre tartogatják azt,mint attrakciót.

A Kétfarkú Kutyapárt még áprilisban látogatta meg a teknőt, akkori posztjukban azt írták, a beruházás Lázár János beruházási listáján is a "felülvizsgálandó" körbe került.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.