A Párbeszéd politikusa nyert az időközi önkormányzati választáson Isaszegen

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 29.

Belpol

Mányon és Ostffyasszonyfán függetleneket választottak polgármestereknek.

Három időközi választást tartottak vasárnap. Ezek közül egy során indultak a jelöltek pártszínekben, míg a többi esetben mindenki függetlenként.

Isaszeg egyik önkormányzati képviselői helyére azért írtak ki új választást, mert az addigi képviselő, a DK-s Barkóczi Balázs a tavasszal parlamenti képviselő lett. 2019-ben mindössze 9 szavazat előnnyel nyert ebben a körzetben, az idei parlamenti választáson ugyanott a Fidesz nyert, míg most Balajti Zsolt, a Párbeszéd politikusa a Momentum, az MSZP, az LMP és a DK támogatásával 150-119-re győzte le a Fidesz jelöltjét. Kettejükön kívül még a Magyar Munkáspárt indított egy jelöltet, ő a jegyzőkönyv szerint 1 szavazatot kapott.

A Vas megyei Ostffyasszonyfán az után választottak új polgármestert, hogy az előző testület feloszlatta magát az együttműködés lehetetlenségére hivatkozva. Az eddigi polgármester, Mihátsiné Dózsa Hajnalka 75 szavazatot kapott, utóda, Ács Attila 258-at.

Szintén új polgármestert választottak a Fejér megyei Mányon, miután a település eddigi vezetője családi okokra hivatkozva lemondott, a három független jelölt közül Varga Mihály Balázs a 730 szavazatból 614-et megszerzett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk