A Pest Megyei Kormányhivatal több munkatársát is letartóztatták

  • narancs.hu
  • 2021. július 21.

Belpol

Eddig négy embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték – írjaNépszava.

Az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást a kormányhivatal egyik vezető beosztású tisztviselője ellen, aki a gyanú szerint „előnyért megszegte hivatali kötelességét”. Az ügyészség „üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt” indított nyomozást – közölte a lappal Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A lap arról ír, hogy a nyomozóhatóság az eddigi eljárásban 4 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte valamennyi gyanúsított letartóztatását. További információt azonban a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közöltek.

Népszava arra emlékeztet, hogy a Tarnai Richárd vezette Pest Megyei Kormányhivatal több nagy állami beruházás engedélyezési eljárásában is részt vesz, miután az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség megszűnésével rájuk bízták a másodfokú környezetvédelmi feladatokat. A közigazgatási szervezetrendszer átalakításakor pedig a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalát jelölték ki Budapest természetvédelmi hatóságaként.

Tarnai Richárd 2017-ben a természetvédelmi feladatok főfelügyelőségtől való átvételekor például külön kiemelte a Liget-projektet és a Paks II. építését, amelyek esetében az általa vezetett hivatalnak kell lebonyolítani egyes hatósági eljárásokat. A Liget-projekttel szerinte „jól jár a város, és az emberek is”.

A lap felidézi, hogy Tarnai egyébként nem rejti véka alá politikai nézeteit, 2019-es önkormányzati választások előtt ugyanis azt írta a Facebook-oldalán, hogy „nem bízhatjuk azokra a jövőt, akik egyszer már tönkretették az országot!"

(Népszava)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk