Orbán Viktor: Brüsszel miatt "gyermekvédelmi" népszavazást kezdeményez a kormány

  • narancs.hu
  • 2021. július 21.

Belpol

Öt kérdéssel borzolják az emberek idegeit, miközben elterelik a figyelmet a megfigyelési botrányról.

Orbán Viktor szerda délelőtt előre jelezte a Facebook-oldalán, hogy fontos bejelentést tesz. Egy órával később fel is került az a videó, amelyben a miniszterelnök bejelentette, hogy mivel "Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt", ezért "gyermekvédelmi" népszavazást kezdeményez a magyar kormány. (Orbán gyermekvédelmi törvényként hivatkozik a pedofilellenesnek nevezett, valójában egyértelműen homofób törvényre.)

Mint mondta, "a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban, a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, hogy ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal."

Orbán azt hangsúlyozta, hogy 

gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot. 

Ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben.

A kérdések a következők lesznek:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A miniszterelnök felidézte, hogy öt éve a migrációról kérdezték hasonló módon az állampolgárokat. Bár akkor a népszavazás nem lett érvényes, a Fidesz mégis sikerként könyvelte el. A miniszterelnök most is úgy hivatkozott arra a népszavazásra, mint amely során "közösen" mondtunk nemet a migrációra, "mikor Bürsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra".

"Egyszer más sikerült. És együtt újra sikerülni fog" – zárta bejelentését Orbán Viktor. 

A népszavazási bejelentést remekül időzítették, vélhetőleg így próbálja meg a kormány elterelni a figyelmet a megfigyelési botrányról.

(Facebook/Orbán Viktor)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk