A rendőröknek csak a harmada kérné az oltást

  • narancs.hu
  • 2021. február 5.

Belpol

Pedig elvileg ők lesznek a következők az oltási sorrendben.

Több mint 120 ezer rendvédelmi dolgozó következhet soron hamarosan az oltási rendben, ám még nagy a bizonytalanság az oltásukkal kapcsolatban, így az előzetes igényfelmérések alapján még csak kevesen élnének a lehetőséggel - írja a Népszava.

A lap megkérdezte a kategóriába tartozó szerveket és képviselő szervezeteiket - a rendőrséget, a honvédelmi tárcát, a büntetés-végrehajtást, a NAV-ot és a katasztrófavédelmet -, hogy van-e információjuk a kategóriájuk oltási menetéről, illetve a dolgozók oltási hajlandóságáról.

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) arról tájékoztatott, hogy a rendőrségnél január végén kezdődött meg az igényfelmérés, eddig az ötvenezres állomány mintegy harmada oltatná be magát. Az  Országos Rendőr-főkapitányság pedig arról tájékoztatta a szakszervezetet, hogy a belügyi dolgozókat – börtönőröket, tűzoltókat és rendőröket- saját munkahelyeiken fogják beoltani az Országos Mentőszolgálat és a területileg illetékes kórház munkatársainak segítségével. 

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnökének értesülései szerint a vonulós tűzoltóknak is csupán 20-30 százaléka mondott igent az oltásra. Hozzáteszik, hogy a legfőbb ok a kis oltási hajlandóságra a bizonytalanság, ugyanis nem tudják, melyik vakcinával oltanák be őket.

Arról egyelőre még nem érkeztek adatok, hogy a büntetés-végrehajtás, a honvédség és pénzügyőrök esetében lezárult-e már az igényfelmérés.

Figyelmébe ajánljuk