A rendőrség bűncselekményeket követett el a belvárosi ingatlanpanama nyomozása során – Juhász Péter a Legfőbb Ügyészséghez fordult

  • narancs.hu
  • 2016.01.18 14:01

Belpol

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja közleménye.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke szerint a rendőrség hivatali visszaélés és minősített adattal visszaélés bűncselekményét követte el, valamint megsérthette a rendőrségi törvényt, amikor kéretlenül továbbította a bíróságnak a belvárosi ingatlanpanama nyomozati iratait, illetve egy határozattervezetet.
Juhász Péter hivatali visszaélés és minősített adattal visszaélés miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a belvárosi ingatlanpanama nyomozati anyagainak ügyében. Juhász szerint a bűncselekményeket a rendőrség hivatalos állományú tagja követhette el, ezért fordult a legmagasabb szintű nyomozó hatósághoz.

false


Az Együtt alelnöke valószínűsíti, hogy az ügyben eljáró rendőr a bűncselekmények elkövetésén túl, a rendőrségről szóló törvényt magát is megsértette, amikor a belvárosi ingatlanpanama ügyében tett feljelentése nyomán keletkezett nyomozati anyagot az eljáró bíróság részére továbbította. Különösen pikáns részlet, hogy az iratcsomag egy aláírás, bélyegző és dátum nélküli, sorszámozatlan, ugyanakkor eljárási számmal ellátott, a nyomozás megszüntetéséről szóló határozat tervezetét is tartalmazza.

Ebből az iratból mindenki, így azok is, akik ellen a nyomozás irányulhat vagy éppen folyik, képet kaphatnak arról, mit tett a rendőrség, illetve mire kellene felkészülni, de egyúttal meg is nyugodhatnak abban, hogy felelősségre vonásuk elmarad – írja feljelentésében Juhász Péter. Hozzáteszi: a tárgyaláson a bíróság által szóban tett megjegyzés alapján ilyen iratot a bírónő a rendőrségtől nem kért, és nem tudja, miért, mi alapján küldte meg azt számára a rendőrség.
Az iratküldésnek célja kellett, hogy legyen. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy Rogán Antalt szerette volna segíteni a rendőrség ilyen módon jogtalan előny biztosításával, vagy személyemnek akart jogtalan hátrányt okozni a korábbi illetve jelen ügyet érintő feljelentésekért, a panaszaimban előadott rájuk nézve nyilvánvalóan szégyellnivaló hibás eljárásuk bemutatásáért cserébe, ami miatt jelentős presztízsveszteséget szenvedtek el az ügyben, ami miatt az ügyészség további eljárásra utasította őket – írja feljelentésében Juhász Péter.

Neked ajánljuk