Onnan kapott egy jó nagy frászt Orbán, ahonnan biztos nem várta: a rendőrségtől

  • narancs.hu
  • 2017. november 28.

Belpol

A Nemzeti Nyomozó Iroda kemény indokkal utasította el a Soros-tervvel kapcsolatos feljelentést.

„A kormánynak és a Fidesz–KDNP-nek a saját nyomozó hatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudnak” – ezt mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a Magyar Nemzetnek, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) elutasította a Soros-tervvel kapcsolatos feljelentését.

Mirkóczki beadványában kormánypárti politikusokra – Németh Szilárdra vagy Bakondi Györgyre – hivatkozva érvelt amellett, hogy a Soros-terv veszélyt jelenthet Magyarországra. Konkrétan meg is jelölte az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása és az alkotmányos rend elleni szervezkedés bűncselekményeket, de még a hazaárulást is.

Mirkóczki és Vona a parlamentben

Mirkóczki és Vona a parlamentben

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az NNI feljelentést elutasító határozata szerint azonban Soros csak a véleményét mondja el egy adott jelenség, konkrétan a migráció kapcsán, ez pedig „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”. Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem.

A rendőrségi érvelés kitért a kormánypárti nyilatkozatokra is. Szerintük ezek „Magyarország elleni politikai célokat emlegetnek, amelyek a nyilatkozók véleményét, szubjektív következtetéseit tükrözik.”

Figyelmébe ajánljuk