A szegedi egyetem száznál több oktatója állt ki a tiltakozó tanárok mellett

  • narancs.hu
  • 2022. november 8.

Belpol

116 oktató és dolgozó adott ki közös nyilatkozatot.

Közös nyilatkozatban támogatja a közoktatás helyzetének javításáért küzdő tanárokat és diákokat 116 szegedi oktató és dolgozó, akiknek többsége a Szegedi Tudományegyetem természettudományos és informatikai tanszékein tanít, illetve kutat - írja a Telex.

A nyilatkozatot aláírók egyetértenek a pedagógusok bérköveteléseivel, a közoktatás megújításának igényével, a tanárok és diákok terheinek észszerűsítésével és a sztrájkjog csorbítatlan visszaállításának követelésével, emelett a Magyar Tudományos Akadémia Közoktatási Elnöki Bizottsága helyzetelemzését és megoldási javaslatait is megalapozottnak tartják.

A közlemény kitér arra is, hogy az aláírók aggódnak a természettudományos tantárgyak oktatásának „elkeserítő állapota” miatt :a természettudományos végzettségű tanárok létszáma folyamatosan és drasztikusan csökken, az érintett tantárgyak oktatását a legtöbb intézményben már nem lehet megfelelő szakmai színvonalon ellátni és ez szerintük már a felsőoktatásban és a munkaerőpiacon is súlyos gondokat okoz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk