A Sziget fesztivál is megszólalt SZFE-ügyben

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 5.

Belpol

„Hiszünk a sokszínű, független, nemzeti kultúrában és az autonóm oktatásban.”

Az SZFE-s diákokat támogatók névsorához csatlakozott a Sziget fesztivál is. Mint írják, egy alapvető érték megdönthetetlensége érdekében - hogy ne kelljen aggódni az önrendelkezés, az autonómia sérthetetlensége miatt, kiállnak az SZFE hallgatói mellett.

„Huszonhét éve olyan alapvető értékek mellett formálódott a Sziget, mint a kultúrák sokszínűsége, a szabadsághoz való jog, a különböző hitű, bőrszínű, kultúrájú vagy szexuális orientációjú emberek egyenlőségének tisztelete, a saját nemzeti kultúránk büszkesége és más kultúrák megbecsülése, a személyekhez fűződő jogok tudatos, társadalmi gyakorlásának elvitathatatlansága, illetve a közösségek azon joga, hogy a tagjait összetartó ügyeket saját elhatározásuk szerint intézhessék” – áll a fesztivál mai Facebook-bejegyzésében.

A Berliner Ensemble is kiáll az SZFE mellett

Ezért lemondták a Nemzeti Színházban bemutatandó előadásukat. „A Berliner Ensemble, Európa egyik legprominensebb színháza is támogatja Egyetemünket! A Berliner Ensemble szolidaritása jeléül lemondta a következő évi Medea előadását a MITEM színházi fesztivál keretein belül, ami a Vidnyánszky Attila által vezetett Nemzeti Színházban kerül megrendezésre" - írja Facebook-oldalán a Színház- és Filmművészeti egyetem.

Figyelmébe ajánljuk