Lezárult a nemzeti konzultáció

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 5.

Belpol

Dömötör Csaba szerint az eredményre most nagy szükség van, hiszen „nyakunkon a második hullám”.

Lezárult a nemzeti konzultáció, a kérdőiveket 1 millió 793 ezren töltötték ki - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton.

Az államtitkár szerint minden egyes vélemény „erősíti a koronavírus-járvány elleni összefogást”, továbbá hozzátette, hogy a mostani konzultáció volt eddig a második legnépszerűbb a kitöltők száma alapján. Összesen 1 millió 793 ezren küldték vissza a kérdőíveket, amelyeknek feldolgozása már zajlik, és szeptemberben lehetnek meg az eredmények.

"Erre nagy szükség lesz, mert nyakunkon a második hullám. Elhúzódó küzdelemre kell berendezkednünk a vírus ellen, és jó, ha tudjuk, hogy melyek a legfontosabb egyetértési pontok a magyarok között" - fogalmazott Dömötör.

Miért csak konzultálunk?

Dübörög a nemzeti konzultáció. Olyannyira, hogy lezárásának határidejét e hónap végéig meghosszabbították. Volt már sokféle 2010 óta: a nyugdíjról, a nyugtalanító Brüsszelről és Sorosról, a bevándorlásról és a terrorizmusról, az alkotmányról, a családok védelméről, s érdeklődtek tőlünk szociális és gazdasági kérdésekről is. Mostanra mindenhez is értünk, jelenleg a járványügyhöz a legjobban.

Figyelmébe ajánljuk