A TASZ tanácsa: szavazz érvénytelenül

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 25.

Belpol

Légy emberséges! Légy aktív! Védd a véleményed!

A Helsinki Bizottság után egy másik fontos jogvédő szervezet, a TASZ is érvénytelen szavazásra buzdít az október 2-ai népszavazáson. Hitvallásukat itt olvashatják el. Négy legfontosabb tanácsuk:

1. Légy emberséges! Utasítsd el az embertelen, menekültellenes népszavazást!

2. Légy aktív! Úgy is elmehetsz szavazni, hogy egyik választ se választod.

3. Szavazz érvénytelenül! Ha mindkét körbe X-et teszel, a szavazatod érvénytelen. Ezek a szavazatok NEM járulnak hozzá a népszavazás érvényességéhez.

4. Védd a véleményed! Nem bízol a szavazás tisztességes lebonyolításában? Megértjük – a két X-es szavazólapokat nehezebb meghamisítani az egyik válasz javára, mint az üreset.

A Narancsban komoly vita zajlik arról, mihez lehet kezdeni ezzel a népszavazással. Az ellenzéki pártok vezetői mellett független értelmiségiek is kifejtették véleményüket. Lásd: Ádám Zoltán: Akarjuk! (július 7.); Szigetvári Viktor: A bojkott a jó döntés (július 14.); Ara-Kovács Attila: Akarjuk? (július 14.); Molnár Gyula: Bojkott Európáért (július 21.); Mellár Tamás: El kell menni! (július 21.); Bauer Tamás: Orbán népszavazása (július 21.); Ádám Zoltán: Három érv – és a korlátaik (augusztus 4.); Fodor Gábor: Ha otthon maradunk, Orbán a nyakunkon marad (augusztus 11.); Schilling Árpád: Hazaárulók, a hazáért, előre! (augusztus 15.).

Figyelmébe ajánljuk