A távozó indexeseknek ajánlotta fel Dull Szabolcs a német sajtódíját

  • 2020. szeptember 18.

Belpol

Elmondta azt is, hogy nem szíjjal, hanem díjjal fogadták őt Németországban.

Dull Szabolcsot idén júliusban bocsátották el az Index főszerkesztői posztjáról, aki a sajtószabadság és független újságírás támogatásáért megkapta a M100 médiadíjat, az elismerését azonban a távozó indexeseknek ajánlotta fel.

A 24.hu szemléje szerint Dull a potsdami díjátadón az egységesen felmondott szerkesztőség nevében is köszönetet mondott azért, hogy Európa felfigyelt a nem mindennapi közös kiállásra a sajtószabadság és a szabad nyilvánosság érdekében. Beszédében (amit közösségi oldalán osztott meg) felidézte, két hónapja a leginkább összetartó magyar szerkesztőség éléről bocsátották el, ugyanis az összes újságíró felmondott, és szó nélkül otthagyta az újságot, amely nemcsak a munkahelyét, hanem az életének egy fontos részét jelentette.

Elmondta azt is, a magyar kormány sajtója bűnösnek akarta beállítani őt és a kollégáit, az őt kirúgó főnöke pedig kijelentette, hogy Németországban szíjon vezették volna el a rendőrök. „Úgy látom, itt, Németországban önök erről mást gondolnak: Potsdamban nem szíjjal, hanem díjjal fogadtak. Köszönöm!” – írja Dull.

Figyelmébe ajánljuk