„Tiborcz-adót” vezetne be az V. kerületben Juhász Péter

  • narancs.hu
  • 2024. május 22.

Belpol

Polgármesterként vagyoni értékük alapján adóztatná meg az üzleti ingatlanokat.

Juhász Péter bevezetné a belvárosban a milliárdos értékű üzleti ingatlanok arányos adóztatását, vagyis a „Tiborcz-adót” – derül ki az V. kerületi polgármesterjelölt szerda reggeli Facebook-posztjából.

Mint kifejtette, mindez azt jelentené, hogy nem négyzetméter arányosan, hanem vagyoni értékük alapján adóztatnák meg azokat a milliárdos értékű ingatlanokat, amiket „Rogánék átjátszottak Tiborcz, Orbán Ráchel, Mészáros Lőrinc és hasonlók kezére a kerületiek vagyonából.” Az ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelölt szerint nincs rendjén, hogy ma „négyzetméter arányosan ugyanannyit adózik a helyi kisiparos, az élelmiszerbolt és a gyógyszertár, mint a kerületiek vagyonából kijátszott ingatlanban luxus szállodát üzemeltető Fidesz oligarcha.”

„Az arányos közteherviselés és igazságosság alapelvével az van összhangban, ha a kerület az értékalapú ingatlanadót vezetünk be”

– fogalmazott bejegyzésében Juhász Péter, hozzátéve, így a vízminőség ihatóvá tételére is meglenne a fedezet a kerületben.

Bevezetjük a Tiborcz-adót a belvárosban. Így legalább biztosan meglesz a fedezete annak, hogy a vízminőséget ihatóvá...

Posted by Juhász Péter on Tuesday, May 21, 2024

A Telex emlékeztetett, a „Tiborcz-adóval” való kampányolás nem új keletű, Karácsony Gergely még a 2019-es önkormányzati választás előtt ígérte meg a budapesti luxusingatlanok megadóztatását, és az új adónemet ő is „Tiborcz-adóként” emlegette. A miniszterelnök veje emiatt pert is indított, ám a Kúria 2022 májusában a főpolgármesternek adott igazat. Igaz, a fővárosi közgyűlés csak a Margitszigeten vethet ki ingatlanadót, ugyanis az az egy terület van a kezelésében, így csak ott van adóügyi hatásköre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.