„Tiborcz-adót” vezetne be az V. kerületben Juhász Péter

  • narancs.hu
  • 2024. május 22.

Belpol

Polgármesterként vagyoni értékük alapján adóztatná meg az üzleti ingatlanokat.

Juhász Péter bevezetné a belvárosban a milliárdos értékű üzleti ingatlanok arányos adóztatását, vagyis a „Tiborcz-adót” – derül ki az V. kerületi polgármesterjelölt szerda reggeli Facebook-posztjából.

Mint kifejtette, mindez azt jelentené, hogy nem négyzetméter arányosan, hanem vagyoni értékük alapján adóztatnák meg azokat a milliárdos értékű ingatlanokat, amiket „Rogánék átjátszottak Tiborcz, Orbán Ráchel, Mészáros Lőrinc és hasonlók kezére a kerületiek vagyonából.” Az ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelölt szerint nincs rendjén, hogy ma „négyzetméter arányosan ugyanannyit adózik a helyi kisiparos, az élelmiszerbolt és a gyógyszertár, mint a kerületiek vagyonából kijátszott ingatlanban luxus szállodát üzemeltető Fidesz oligarcha.”

„Az arányos közteherviselés és igazságosság alapelvével az van összhangban, ha a kerület az értékalapú ingatlanadót vezetünk be”

– fogalmazott bejegyzésében Juhász Péter, hozzátéve, így a vízminőség ihatóvá tételére is meglenne a fedezet a kerületben.

Bevezetjük a Tiborcz-adót a belvárosban. Így legalább biztosan meglesz a fedezete annak, hogy a vízminőséget ihatóvá...

Posted by Juhász Péter on Tuesday, May 21, 2024

A Telex emlékeztetett, a „Tiborcz-adóval” való kampányolás nem új keletű, Karácsony Gergely még a 2019-es önkormányzati választás előtt ígérte meg a budapesti luxusingatlanok megadóztatását, és az új adónemet ő is „Tiborcz-adóként” emlegette. A miniszterelnök veje emiatt pert is indított, ám a Kúria 2022 májusában a főpolgármesternek adott igazat. Igaz, a fővárosi közgyűlés csak a Margitszigeten vethet ki ingatlanadót, ugyanis az az egy terület van a kezelésében, így csak ott van adóügyi hatásköre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!