A titkoszolgálat is felfigyelt a náci boltból rendelgető kormánypárti médiamunkásra

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 9.

Belpol

Egy neonáci zenekar albumait rendelte meg a férfi. Egy kiszivárgott listán húsz magyar név is ott van.

A kormánymédia egyik újságírója is szerepel azon a listán, amin a Midgård nevű, kifejezetten neonáci relikviákat és propagandatárgyakat árusító svéd webshopnak a magyar vásárlói szerepelnek – írja az Átlátszó.

A lap szerint az újságíróra emiatt és a náci és antifa csoportok közötti tavalyi budapesti összecsapások ügye miatt az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is felfigyelt.

A Midgård vásárlóinak listájamég tavaly szivárgott ki, rajta 20 magyar vásárló nevével, köztük van a kormányközeli újságíró is, akinek olyan nagyon nem is kellett ebben a közegben elrejtenie érdeklődését, hiszen interjúzott többek közt az ezekben a körökben népszerű Tyirityán Zsolttal, a Betyársereg vezetőjével.

Az újságíró, aki többek között a német szélsőjobboldali Faustrecht zenekar lemezét is megrendelte, a nevét nem vállalta, de az Átlátszónak, azt mondta, szerinte „a listán a szereplők bő harmada cseppet sem szélsőséges gondolkodású; megélhetési CD-kereskedő kolléga, aki efféle, egzotikusnak tűnő, svéd, finn vagy észt nyelvű nemzeti rock korongokkal fűszerezte a létező rock-metal-punk műfajú kínálatát a 2010-es években, mert olcsó volt. És – noha senki nem értett egy kukkot sem a dalszövegekből – vitték.”

A férfi hozzátette, szerinte ízlés kérdése, ki mit hallgat otthon.

(Címlapképünk illusztráció)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk