Vizsgálja a rendőrség a BME gólyatáborának ügyét

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 9.

Belpol

Vadai Ágnes kérdezett rá az elhíresült műegyetemi gólyatáborra Polt Péternél, aki ezt feljelentésnek értékelte. 

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara azzal került be a hírekbe pár hete, hogy a gólyatáborának szervezői kitiltották az óveszereket, hogy így akadályozzák meg a szexet. Aztán kiderült, hogy a gólyákat a táborban két napon keresztül szivatták, például azzal, hogy korlátozták számukra a mosdóhasználatot. 

Az eset napvilágra kerülése után az oktatási ombudsman vizsgálatot indított, a BME pedig munkacsoportot állított fel, és úgy döntött, hogy új szabályozást készítenek, továbbá jövőre a HÖK helyett központilag szervezik meg a gólyatáborokat.

A történet itt még nem ért véget, ugyanis Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy megtudja, „milyen lépéseket tesz az ügyészség a BME VIK bodajki gólyatáborában történtek minden körülménre kiterjedő feltárására?” – számolt be a 24.hu

Polt erre az válaszolta, „Írásbeli kérdését tartalmilag feljelentésként értékeltem, és azt elbírálás végett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának küldtem meg”. Magyarán az NNYI elbírálja, hogy nyomozást indít-e a gólyatáborban történtek miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk