Magyar Péter: A Bese-ügy bizonyítja, hogy a Fidesz megfigyeltet embereket

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 9.

Belpol

A Tisza Párt elnöke kormányzati gumicsontnak nevezte a pap bukását, de tanulságot lát benne.

Bár „kormányzati gumicsontnak” tartja Magyar Péter a Bese Gergő-ügyet, amellyel „hazánk legsúlyosabb problémáiról, a nem működő államról és az ipari szintű lopásról akarják elterelni a figyelmet”, azért mégis megnyilvánult benne.  A Tisza Párt elnöke szerint ugyanakkor a konkrét ügynél fontosabb, hogy létezett egy kormányzati köröket megjárt dosszié az illető magánéleti tevékenységéről.

„Ez magyarul azt jelenti, hogy a Fidesz megfigyeltet embereket és szükség esetén, ha a politikai érdekük úgy hozza, akkor felhasználják a titkosszolgálati és egyéb módszerekkel szerzett információkat. Milyen rendszer az, amely aktákat gyűjt minden, számára veszélyes állampolgárról és zsarol mindenkit”

– tette fel a kérdést Facebookon Magyar.

A politikus szerint többen ezért sem merhetnek kilépni a Fideszből. 

A kifejezetten homofób, ennek megfelelően a NER kiemelten jól foglalkoztatott, majd a saját homoszexualitásával lebukott plébánosról annyit írt, hogy Bese „volt, aki pap létére pont az állampártnak, a legalantasabb ösztönre, a gyűlöletre alapuló narratíváját erősítette”.

„És már hány ilyen képmutatás volt az elmúlt években?! És még hány lesz, ha hagyjuk? Könyvek fóliázása, gyűlöletkeltő kampányok, pedofil ügyek eltussolása”

– tette hozzá.

Bese kezét másodpercek alatt elengedte a NER, Orbán Viktor honlapjáról törölték a képet, amin megszentelte a Kamelitát, de a KDNP-közeli propagandalap vasarnap.hu-ról is törölni kezdték cikkeit, hétvégén pedig a szerzők közül is eltűnt a neve.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk