A Várkert Bazár előtt tüntet Magyar Péter a tévévita idejében

  • narancs.hu
  • 2024. május 22.

Belpol

„Az nem vita, hogy mindenki kap 7 percet” – üzeni a Tisza vezetője.

Ahogy arról mi is írtunk, az MTVA meghívta a 11 listát állító pártot a köztévébe egy vitára. Annak ellenére, hogy a vitát Magyar Péter „erőszakolta ki”, a politikus több feltételt is szabott, többek között azt, hogy ne vegyenek rajta részt törpe- és bizniszpártok, és ne „propagandista” vezesse.

Az MTVA május 30-ra szervezett vitáján több feltétel sem teljesül. Magyar Péter most országjárás közben, Solton reagált a dologra.

„Még ahhoz is gyáva a köztelevízió, hogy a saját épületében rendezze meg! A Várkert Bazárban rendezik, ahol a fideszes gyűléseket szokták. Innen is üzenem vezérigazgató úr, hogy nem a tévé elé, hanem a Várkert Bazár elé jelentettünk be tüntetést a vita idejére”

– mondta a politikus. „Oda várjuk a magyar emberek tízezreit, és ott fogjuk élőben követni ezt az úgynevezett vitát. Ott találkozunk vezérigazgató úr, már ha el mer jönni!”

A Tisza listavezetője megint utalt arra, hogy a 100 perces vitának 11 résztvevővel semmi értelme.

„Az nem vita, hogy mindenki kap 7 percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra. Szégyellje magát, hírhamisító vezérigazgató úr!”

Magyar korábban úgy fogalmazott: „Tegnap kiderült, amit eddig is mindenki sejtett, hogy a Fidesz, Deutsch Tamás és a propaganda televízió fél attól, hogy 14 év után végre legyen egy valódi politikai vita a »köz«televízióban.”

A Kutya sem

A vitán a Magyar Kétfarkú Kutyapárt sem fog részt venni. A viccpárt így fogalmazott: „Gondolkodtunk rajta, hogy Le Marietta is kifesti magát, és részt vesz az MTVA által szervezett úgynevezett EP-listavezetői vitán. Végül úgy gondoltuk, hogy jobb, ha az állítólagos viccpárt mégsem vesz részt ebben a bohózatban. A propagandatévé nem vitát szervez, hanem előrehozta a szilveszteri kabarét, és elvárja, hogy biodíszletként szolgáljunk ehhez.” A Kutyapárt ugyancsak tüntetést ígért a Várkert Bazár elé, ahol „bárki elmondhatja, hogy mit gondol az Európai Unió jövőjéről. Terrmészetesen csak nyolc perces időkeretben, bullshit nélkül.” Hogy a két tüntetés egyesülhet-e, vagy a két pártnak meg kell küzdenie a helyszínért, még nem derült ki.

A beharangozott vita körülményeit ebben a cikkben értékeltük. 

De beszámoltunk arról is, milyen furcsaságokat nyilatkozott Magyar Péter 2006-ról és a Momentumról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk