A Várkert Bazár előtt tüntet Magyar Péter a tévévita idejében

  • narancs.hu
  • 2024. május 22.

Belpol

„Az nem vita, hogy mindenki kap 7 percet” – üzeni a Tisza vezetője.

Ahogy arról mi is írtunk, az MTVA meghívta a 11 listát állító pártot a köztévébe egy vitára. Annak ellenére, hogy a vitát Magyar Péter „erőszakolta ki”, a politikus több feltételt is szabott, többek között azt, hogy ne vegyenek rajta részt törpe- és bizniszpártok, és ne „propagandista” vezesse.

Az MTVA május 30-ra szervezett vitáján több feltétel sem teljesül. Magyar Péter most országjárás közben, Solton reagált a dologra.

„Még ahhoz is gyáva a köztelevízió, hogy a saját épületében rendezze meg! A Várkert Bazárban rendezik, ahol a fideszes gyűléseket szokták. Innen is üzenem vezérigazgató úr, hogy nem a tévé elé, hanem a Várkert Bazár elé jelentettünk be tüntetést a vita idejére”

– mondta a politikus. „Oda várjuk a magyar emberek tízezreit, és ott fogjuk élőben követni ezt az úgynevezett vitát. Ott találkozunk vezérigazgató úr, már ha el mer jönni!”

A Tisza listavezetője megint utalt arra, hogy a 100 perces vitának 11 résztvevővel semmi értelme.

„Az nem vita, hogy mindenki kap 7 percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra. Szégyellje magát, hírhamisító vezérigazgató úr!”

Magyar korábban úgy fogalmazott: „Tegnap kiderült, amit eddig is mindenki sejtett, hogy a Fidesz, Deutsch Tamás és a propaganda televízió fél attól, hogy 14 év után végre legyen egy valódi politikai vita a »köz«televízióban.”

A Kutya sem

A vitán a Magyar Kétfarkú Kutyapárt sem fog részt venni. A viccpárt így fogalmazott: „Gondolkodtunk rajta, hogy Le Marietta is kifesti magát, és részt vesz az MTVA által szervezett úgynevezett EP-listavezetői vitán. Végül úgy gondoltuk, hogy jobb, ha az állítólagos viccpárt mégsem vesz részt ebben a bohózatban. A propagandatévé nem vitát szervez, hanem előrehozta a szilveszteri kabarét, és elvárja, hogy biodíszletként szolgáljunk ehhez.” A Kutyapárt ugyancsak tüntetést ígért a Várkert Bazár elé, ahol „bárki elmondhatja, hogy mit gondol az Európai Unió jövőjéről. Terrmészetesen csak nyolc perces időkeretben, bullshit nélkül.” Hogy a két tüntetés egyesülhet-e, vagy a két pártnak meg kell küzdenie a helyszínért, még nem derült ki.

A beharangozott vita körülményeit ebben a cikkben értékeltük. 

De beszámoltunk arról is, milyen furcsaságokat nyilatkozott Magyar Péter 2006-ról és a Momentumról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!