Magyar Péter szerint a „közmédia” feltételeivel nem lehet listavezetői vitát tartani

  • narancs.hu
  • 2024. május 22.

Belpol

Donáth Anna így is vállalja a vitát, és a Tisza Párt alelnökének is ezt javasolja.

„Tegnap kiderült, amit eddig is mindenki sejtett, hogy a Fidesz, Deutsch Tamás és a propaganda televízió fél attól, hogy 14 év után végre legyen egy valódi politikai vita a »köz«televízióban” – írja Facebook-oldalán Magyar Péter.

A Tisza Párt fővárosi és európai parlamenti listavezetője szerint

„azokkal a feltételekkel, amiket Papp »Hírhamisító« Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani.”

Mint kifejtette, véleménye szerint az nem vita, hogy a tömegbázissal rendelkező és a néhány százalékon álló pártok vezetőit egyszerre hívják meg, és mindenki 7 percet kap, hogy elmondjon egy monológot, majd 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra. Magyar Péter úgy fogalmazott: „A hatalmi elit retteg, hogy esetleg eljutna több millió honfitársunkhoz, hogy miként tették közösen tönkre a hazánkat és hogyan vált Magyarország az Unió második legszegényebb és legkorruptabb tagállamává, miközben negyvenezer milliárd forint érkezett az Uniótól és hogy miként tették tönkre a magyar oktatást és az egészségügyet és szinte mindent.”

A listavezetőknek szóló levelében Papp Dániel azt írta, azokról a témákról fognak vitatkozni, amiket az Eurobarometer kutatása szerint az európai emberek a legfontosabb témáknak tartanak az EP-választással kapcsolatban. A Papp Dániel által megnevezett négy téma: az EU biztonsága, a migráció, a mezőgazdaság és a demokrácia. Magyar Péter azonban emlékeztetett, a hivatkozott kutatás szerint az európai emberek valójában az alábbi témákat tarják a legmeghatározóbbnak:

  • társadalmi kirekesztettség,
  • közegészségügy,
  • új munkahelyek teremtése,
  • az EU biztonsága.

„Felszólítom, hogy a »közmédia« haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételekről és biztosítsa, hogy a magyar emberek tájékozódhassanak az általuk sorsdöntőnek ítélt kérdésekről” – fogalmazott Magyar Péter, hozzátéve, azon pártok, amelyek nem emelik fel a hangjukat a propaganda minisztérium és a „közmédia” feltételei és hazugságai ellen, „mind részesei a Fidesz hazugsággyárának.”

A hírhamisító “köz”tévést hamarabb utolérik, mint a… Tegnap kiderült, amit eddig is mindenki sejtett, hogy a Fidesz,...

Posted by Péter Magyar on Tuesday, May 21, 2024

A Tisza Párt alelnökének bejegyzésére Donáth Anna, a Momentum elnöke Facebook-oldalán reagált. Bejegyzésében úgy fogalmazott: „Magyar Péternek sok igazsága van abban, hogy a köztévé ezt a vitát csak megúszni akarja, hogy minél kevésbé sérüljön benne a Fidesz. De mégiscsak túlzás, hogy aki nem kizárólag úgy, arról és akkor hajlandó vitázni, ahogy Magyar Péter akarja, arról kijelenti, hogy a rendszer része – ez a Fidesz retorikája, amitől megszabadítani szeretnénk az országot.”

„Ott leszek a köztévés vitán, hogy elmondjam a fideszes választóknak: egyedül Orbán Viktornak köszönhető, hogy nem érkeznek az uniós pénzek Magyarországra”

 – szögezte le Donáth Anna, hozzátéve, Magyar Péternek is ezt javasolja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk