Magyar Péter szerint Gyurcsány vetett be fociultrákat 2006-ban

  • narancs.hu
  • 2024. május 22.

Belpol

A Tisza Párt listavezetője egyúttal „bűnben fogantnak” nevezte a Momentumot, és kijelentette, hogy 2026-ban megnyerik a választásokat.

Fiatalon még gondolt politikai pályára, de aztán más irányt vett az élete, felesége mellett már nem lehetett politikus – mondta Magyar Péter a HVG-nek adott interjújában. Arra is reflektált, hogy kiderült, márciusig a Hodler Alapkezelő jogi igazgatója volt, amelynek egyik tulajdonosa a Lázár János-féle mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtokot működtető alapítvány kurátora. „Egy olyan nagy tudású és tisztességes ember vezeti az alapkezelőt, akinek semmi köze a NER-hez, és akiért tűzbe tenném a kezem. Előfordul, hogy szakemberek is bekerülnek NER-hez köthető cégek vezetésébe.”

Magyar Péter megdöbbentette az országjárása során a szegénység és a szegregáció:

„Rosszabb a helyzet, nagyobb a szegénység, az emberek magárahagyottsága, a szegregáció, mint amire számítottam. Ugyanakkor az emberek szemében ott a remény is, hogy talán mégis van esély, hogy Magyarország nem marad végleg az Unió második legszegényebb és egyben legkorruptabb országa.”

A pártépítéssel kapcsolatban azt mondta, június 9-e után alszik egy nagyot, aztán nekiáll. „Jelenleg nincs tagfelvétel, mert nincs idő beszélgetni a több tízezer jelentkezővel. Megnézzük, kit veszünk fel, nem hagyjuk a Fidesznek, hogy széttrollkodja az egyesületet és a pártot.”

A Tisza Párt korábbi vezetéséről úgy fogalmazott: „Deák Boldizsár egykori alelnök, akit most a fideszes média ügynöknek bélyegez, már a belépésem előtt lemondott. Megjegyezném, hogy a rogáni propaganda által vállalhatatlannak mondott Deák egy évtizedig a Fidesz politikusa volt.” Azt is elárulta, hogy jelenleg egy 15 fős csapattal dolgoznak, mindenki önkéntes, „de naponta jönnek oda hozzám különböző szakmájú emberek, hogy bármiben segítenek”.

Az interjúban két meredek állítás is elhangzik. Az egyiket annak kapcsán mondja Magyar Péter, hogy a szlovákiaihoz hasonló erőszak elszabadulásáról van szó. „Én kizárólag békés és mosolygós embereket látok magam körül a rendezvényeken. A Fidesz persze azt kommunikálja, és azt szeretné elhitetni, hogy a véres kijevi tüntetéseket hozó »Majdan« felé tartunk” – fogalmaz, majd hozzáteszi: „De ha ők nem vetik be a fociultrákat, mint Gyurcsány tette 2006-ban, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán.”

A másik furcsa állítást a Momentum kapcsán teszi a Tisza politikusa, amelynek említésekor így kérdez vissza: „Van még Momentum?” Kicsivel később kifejti, hogy szerinte az ellenzéki párt rossz szándékkal jött létre, „bűnben fogant”. Az újságíró kérdése azt mondja, a Nolimpia-kampányra gondol, amelyben „egy nemzeti ügy ellenében kampányolt a Momentum.” Majd a felvetésre, hogy a Momentum csak azért küzdött, hogy lehessen népszavazás a kérdésben, Magyar azt mondja: „ közös cél elleni fellépés akkor is visszás. Persze az olimpia feladása a Fidesz döntése volt. Gyáva volt beleállni a szakmai vitába.”

(Magyar később Facebook-kommentekben mintha árnyalta volna a mondanivalóját, és azt írta: „Szerintem meg kellett volna tartani a népszavazást.”)

Magyar Péter egyébként most már határozottan úgy fogalmaz, nem működne együtt a Fidesszel. „Rá kellett jönnöm, hogy Orbán nélkül nincs Fidesz. Korábban azt gondoltam, hogy talán elindul egy tisztulási folyamat, de ez nem történt meg, sőt. Azzal, hogy én össze akarok fogni a Fidesszel, csak a DK riogatja a maradék pár százaléknyi szavazóját. Akik egyre kevesebben lesznek – Nyíregyházán azt mondták, hogy 55-ből ötvenen léptek ki a pártból. Sokkal ambiciózusabbak lettünk a Tiszával. Azt gondoljuk, hogy a magyar honfitársaink és a Jóisten segítségével meg fogjuk nyerni 2026-ban a választásokat, és nem kell senkivel sem koalíciót kötni.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk