A vége 2 millió 301 ezer – Itt a mindennél hitelesebb nemzeti konzultáció mindennél átláthatóbb összesítése

  • narancs.hu
  • 2017. december 3.

Belpol

Nincs miben kételkedni.

Vasárnap kiderült: minden eddigi rekordot felülmúlt a nemzeti konzultáción való részvétel, amelyen a pénteki összesítés szerint 2 301 463-an vettek részt. Ezt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója jelentette be.

Tutira az van bennük

Tutira az van bennük

Fotó: MTI

Hidvéghi az MTI tudósítása szerint a Magyar Polgári Szövetség nevében köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a nemzeti konzultációban, „vette a fáradságot, hogy elmondja véleményét a Soros-tervről”, és visszaküldte vagy az interneten kitöltötte a kérdőívet.

Hangsúlyozta, a minden rekordot felülmúló részvétel jelzi, hogy pártokon átívelő ügyről van szó, amit az ellenzéknek is érdemes lett volna elfogadni a magyar emberek véleménynyilvánításának támadása helyett.

Azt már mi tesszük hozzá: a Fidesznek pedig érdemes lenne elfogadnia azt a jogos igényt, hogy valahogy próbálja már meg hitelesen bemutatni, mennyire igaz a most már 2,3 milliósnak mondott részvétel. Bár korábban elhangzottak kósza ígéretek, de meglepődnénk, ha a kormánypárt biztosítaná a betekintést az ívekbe, helyette megy a dicshimnusz, aki meg kételkedik a számokban, annak pedig megüzenik, hogy Soros.

Semmilyen nyilvántartás nincs róla, csak üres dobozok állnak halomban, mi az?

Hadházy Ákos és Szél Bernadett betekintést nyert a káoszba. Egy hónapos küzdelemmel érte el az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, hogy betekintést nyerhessen a kormánynak visszaküldött nemzeti konzultációs ívekbe. Kemény menet volt, de megérte. A kormány szerint persze ez minden idők legsikeresebb konzultációja. Ez minden alkalommal így van.

Figyelmébe ajánljuk