Egy pécsi alapítvány több mint 130 millió forintot kapott Soros Györgytől, a Fidesz szerint ebből kerítést bontanak

  • narancs.hu
  • 2017. december 3.

Belpol

A kormánypárt ismét megragadta a lényeget.

Mintegy 500 ezer dollárt, azaz 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű alapítvány Soros György alapítványától – hangzott el az M1 szombat esti Híradójában.

Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke az MTI beszámolója szerint elmondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták; a támogatási szerződést már alá is írták. „Törvényileg sem tehetjük, hogy politikai tevékenységet folytassunk. Tehát bennem ha bármi ilyen veszély felmerült volna, hogy ez a program ilyet valósítana meg, akkor nem is írhattam volna alá” – fogalmazott az alapítvány elnöke.

Ezen a héten már nyilvánosságra került, hogy a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány a dél-dunántúli és észak-alföldi régióban indít programokat, ahol több százezer dollárt fognak szétosztani civil kezdeményezések között.

A Híradóban idézték Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt, aki a műsorban ismét pörgött egyet a hülyeségkörhintán: szerinte Soros György vidéki civil központjai az üzletember céljait segítenék, vagyis a bevándorlás erősítését, a kerítés lebontását és azt, hogy bevándorláspárti kormány legyen Magyarországon.

A KDNP-s Hollik úgy beszél Sorosról, mintha az pártot alapított volna

Pedig csak a vidéki szegénység felszámolásán dolgozik. Tegnapi hír, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány kisebb vidéki szervezeteket kíván támogatni, amelyek főként az oktatás, az egészségügy, illetve a szegénység területén jelentkező helyi problémák megoldásán dolgoznak; legfeljebb 3 millió forintot kapnának ehhez kapcsolódó projektek.

Figyelmébe ajánljuk