A volt érpataki polgármester szerint káros a gárdafélék vonulása
white_pride_100_top_story_lead.jpg

A volt érpataki polgármester szerint káros a gárdafélék vonulása

  • narancs.hu
  • 2019. május 21.

Belpol

Toroczkai László új "gárdája" mára ígért felvonulást Törökszentmiklóson. OMZ szerint a rasszista megközelítés téves és kártékony.

Miután egy feltehetően kábítószer hatása alatt lévő férfi több embert megütött egy boltban, a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom vonulást hirdetett Törökszentmiklósra. „Erődemonstrációt“ tartana a településen az újraalapított Magyar Gárdával, amit most már Nemzeti Légiónak nevez a szélsőjobboldali párt, mondván, a verekedő férfi „egy cigányklán tagja, ami évek óta rettegésben tartja a települést“.

A volt Jobbik közeli, szintén cigányellenes intézkedéseiről elhíresült volt érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán Facebook-oldalán írta le, hogy mennyire károsnak tartja az efféle vonulgatásokat.

"A korábbi hazai gárdaszerű vonulgatások teljesen nyilvánvalóvá tették az erőfitogtató felvonulások értelmetlen és fölösleges voltát, ugyanis a vonulgatások által gerjesztett társadalmi feszültségek csak fokozták a téves probléma-megoldási kísérletek kudarcát. A magyar-cigány együttélés megoldatlan problémáit egy olyan fölösleges zsákutcába terelték, melyre nem volt szükség, ugyanis a rasszista és az antirasszista álláspontok csak túlzottan felerősödtek, majd egymásnak feszültek és egyre jobban bemerevedtek. A társadalmi együttélés problémáit teljesen más alapokon és teljesen más módszerekkel lehet és kell megoldani. A faji és rasszista alapokra helyezett társadalmi probléma-megoldási kísérletek tévesek és kártékonyak."

Figyelmébe ajánljuk