Ahogy a Narancs megjósolta: a Fidesz újra betesz Márki-Zaynak

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 11., 21:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A párt szerint rossz irányba mennek a dolgok Hódmezővásárhelyen.

Nem támogatja Márki-Zay Péter (független) polgármesternek a közgyűlés feloszlatására irányuló javaslatát, vagyis nem akar időközi választást Hódmezővásárhelyen a Fidesz. Mindezt Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője közölte csütörtökön az alföldi városban.

Hegedűsék úgy látják, hogy Márki-Zay nem a városért dolgozik, hanem saját országos politikai karrierjét építi.

A polgármester képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen. Az egész éven keresztül tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zay Péternek arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon - közölte a frakcióvezető. Hegedűs Zoltán hangsúlyozta, a polgármester feladata, hogy a városért dolgozzon, fejlessze és üzemeltesse Hódmezővásárhelyt, ezért nem menekülhet el a kampányba.

Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke szerint nagyon sokan csalódtak Márki-Zay Péterben, az emberek úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok Hódmezővásárhelyen.
A politikus rámutatott, az időközi választás fél évvel előzné meg az októberi önkormányzati választásokat. Egyetlen éven belül két voksolásnak nagyon nagy ára van lenne, jelentős költségekkel járna, és az amúgy is rossz közhangulat tovább romlana a városban - mondta.

Márki-Zay még vasárnap tette közzé Facebook-oldalán azt a kezdeményezést, hogy oszlassa fel magát a hódmezővásárhelyi közgyűlés. Hogy ezt a Fidesz nem fogja támogatni, az borítékolható volt. Erről épp tegnap írtunk részletesebben:

Most eldőlhet, ki az erősebb: Márki-Zay vagy Lázár

Izgalmas, ellentmondásos és egyedi a helyzet a párhuzamos valóságok városában. Mert nagy csata zajlik Lázár és Márki-Zay között. Egy nyáron készült telefonos közvélemény-kutatás, majd egy újabb, de nyilvánosságra nem hozott belső mérés azt mutatja, hogy minimum tartja, talán egy kicsit növelte is februári győzelme óta támogatottságát és népszerűségét Hódmezővásárhely februárban megválasztott polgármestere, Márki-Zay Péter - tudta meg a Narancs egy, a városvezetéshez közel álló, neve mellőzését kérő informátortól.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 11., 21:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  yoyo
  2018. október 12., péntek 10:57
  Márki Zay demonstratív szopatása nem nem Hódmezővásárhelynek, hanem az összmagyarságnak szól, lehet nyerni önkormányzati választáson, csak nem érdemes.
  Ha ugrálni akartok, megnézhetitek magatokat. Aztán ne sírjatok, magatoknak akartátok.
 2. 3
  2018. október 12., péntek 08:12
  Nincs egy valamire való ember aki rákérdezne a fideszmaffiózó gazembereknél: mire esküdtek fel??
  Nem arra, hogy ahol tudnak ártsanak!
  Valójában a fidesz legfőbb politikája ellenzékben, vagy ha nem teljes körű a hatalmuk: mindent megtesznek azért, hogy ártsanak, a minél rosszabb annál jobb a jelszó. ld 2002-e vereségük után.
  Hatalomban meg a legfőb politikájuk a korrupció. Fideszes Lánczi mondta.
 3. 2
  rworse
  2018. október 12., péntek 08:03
  Január, február, itt a nyár!
 4. 1
  naki
  2018. október 11., csütörtök 21:31
  No nézd, hogy előbújt a két picike fideszes! Lázárnak csak a szájukba kellett adnia. A hódmezővásárhelyiek majd eldöntenek benneteket, nyomorult tolvajkúrmány.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra