Akkor is tudnak nyerni Mészáros Lőrinc cégei a pályázatokon, ha a becsültnél magasabb árat mondanak

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 14.

Belpol

Érdekes kimutatás készül a felcsúti üzletember céghálózatának 2016 és 2021 közötti közbeszerzésekben elér eredményeiről.

Mészáros Lőrinc cégei elég jól teljesítettek az elmúlt öt év közbeszerzési pályázatain, ezt mutatja, hogy ezek 27,5 százalékát nyerte meg valamely, a Mészros birodalom céghálózatába tartozó pályázó a Corruption Research Center Budapest adatai szerint - szúrta ki a hvg.hu.

A kimutatások egyik legérdekesebbje talán az, melyből kiderül: a Mészáros Lőrinchez köthető  cégeknek 2011 óta többnyire sikerült valahogy magasabb árakkal nyerni, mint a többi magyar cégnek, ha a nyertes szerződéses árakat a becsült értékhez viszonyítjuk. 2011 és 2021 között eltelt tíz év során ugyanis a becsült értéküknél átlagosan 5,05 százalékkal magasabb áron vitték el a Mészáros-cégek a közbeszerzéseket, miközben ugyanebben az időszakban ta többi magyar cég átlagosan 4,14 százalékkal ígért alá a közbeszerzés becsült értékének.

Az adatok közül érdekes kiemelni azt is, hogy 2016 és 2021 között a Mészáros érdekeltségbe tartozó cégek a keretszerződéssel rendelkező közbeszerzések 27,5, a keretszerződés nélküli tenderek 32,8 százalékát nyerték el. Az EU-s pályázatok pedig még ennél is nagyonn sikert hoztak: A Mészáros Lőrinc közeli céghálózathoz tartozó cégek a a keretszerződéses tenderek 30,9 az anélkülieknek pedig a 41,3 százalékát nyerték meg.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk