Mártély polgármestere kéri, engedjék el a falu 23 milliós adósságát

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 14.

Belpol

Ambrus István, Lázár korábbi munkatársa Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármestertől kér méltányosságot.

Nyílt levélben fordult Hódmezővásárhely polgármesteréhez, Márki-Zay Péterhez a szomszédos Mártély nemrég megválasztott polgármestere, Ambrus István.

Az új településvezető Facebookon is közzé tett üzenete arról szól, hogy átnézte a mártélyi önkormányzat pénzügyeit, adósságait, és arra jutott, kihúzná a gödörből Mártélyt, ha a Hódmezővásárhellyel szemben fönnálló tartozását nem kellene lerónia.

A levélből nem derül ki, hogyan adósodott el a község a városnak, de mint a Hódpress hírportál emlékeztet, Mártély és Hódmezővásárhely közös önkormányzati hivatalt tart fenn.

„Kérem a Tisztelt Polgármester Urat, hogy Hódmezővásárhely városa engedje el Mártély fennálló tartozását. A jó gazdasági helyzetben lévő Hódmezővásárhely több milliárdos költségvetésében közel 24 millió forint nem jelent áthidalhatatlan akadályt,

nekünk mártélyiaknak viszont élet-halál kérdése.

Úgy gondolom, hogy a mártélyiak megérdemlik, hogy esélyt kapjanak a település gazdasági helyzetének rendezésére és a csődtől történő megmentésére. Kérem, nyújtson segítő kezet a mártélyiaknak, nyissunk új fejezetet Hódmezővásárhely és Mártély együttműködésében!” – írja Ambrus István. 

Mártélyon augusztus 7-én tartottak időközi polgármester- és képviselőválasztást, miután korábban a képviselő-testület – a jelek szerint Lázár János országgyűlési képviselő javaslatára – feloszlatta magát.

Az addigi polgármester, a Lázárral konfliktusba keveredett, Márki-Zay Péterrel viszont jó kapcsolatot ápoló Putz Anita újból indult, de alulmaradt a Lázár által támogatott Ambrus Istvánnal szemben.

Az új mártélyi polgármester szerint a Vásárhelynek fizetendő összeg mellett még 16 millió forintos tartozása van a településnek. 

A Délmagyarország szerint Mártélyon duplaakkora adóssággal szembesült az új testület, mint amire számítani lehetett, és Vásárhely jóindulatára is szükség van ahhoz, hogy ne menjen csődbe a település. 

Arról, hogy csődhelyzet van-e, megoszlik a korábbi és a jelenlegi polgármester véleménye. Az előd, Putz Anita szerint minden számlát kifizettek, egyedül Hódmezővásárhellyel kellene megegyezni. 

Az adósság esetleges elengedéséről a hódmezővásárhelyi közgyűlésnek kell döntenie.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben.