Alföldi Róbert az afgán helyzetről: most látható, kik azok a menekültek

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 20.

Belpol

"Nehéz lesz tükörbe néznünk" - írja Facebook-oldalán a színész-rendező. 

Az afgán krízisről írt Facebook-bejegyzésében Alföldi Róbert színész-rendező. Mint írja, vacsora közben látta a tévében a repülőkre felkapaszkodni próbáló emberekről és a gyerekeiket szögesdrót felett átadni próbáló nőkről készült képeket, ezek ihlették gondolatait.

"Kedves honfitársaim, mindenféle híreszteléssel ellentétben, ezek a repülőgép után rohanó emberek, ezek a csecsemőiket kerítésen át menekítő anyák a MIGRÁNSOK! Velük ijesztgetnek bennünket évek óta" - írja Alföldi.

"Most látható, bárki vacsora közben megnézheti, hogy honnan és hogyan próbálnak az emberek menekülni. Hogy kik azok a MENEKÜLTEK. Akik közül persze a mi országunk - siettünk gyorsan leszögezni – senkit nem fogad be."

Alföldi azt is kiemeli, hogy az afganisztáni válságot egy "kormány-csinovnyik" arra is felhasználta, hogy a nemzeti konzultáció kitöltésére biztasson. 

"Nagyon szégyellem magamat. Nagyon. Leég a pofámról a bőr. Nehéz lesz tükörbe néznünk. Majd. Egyszer. Mindannyiunknak" - zárja írását Alföldi. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk