Annyi a balhés utas, hogy a vasutasok fegyveres erősítést kértek

Belpol

Sok a balhézó utas, ezért néhány kora reggeli és késő esti vonaton rendőrök vagy vasútőrök is lesznek a 100-as vonalon.

Az erről beszámoló Indóház Online, az iho.hu című vasúti szaklap azt írja, a VDSZSZ Szolidaritás vasúti szakszervezet szerint a Budapest-Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon általános jelenség, hogy az este 8 óra után induló vonatokon sok a problémás – menetjegy nélkül utazó, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló, hajléktalan – utas, akik a többi utast is zaklatják. Számos fiatal, nem egy esetben csoportosan, ezeken a vonatokon utazik haza buliból, menetjegy és személyes iratok nélkül, a vonatokon alkoholt fogyasztanak, hangoskodnak. A MÁV-Start által rendelkezésre bocsátott testkamera nem minden esetben jelent számukra visszatartó erőt. A bódult állapotban lévők sokszor fel sem ismerik a kamerát, viselkedésüket így nem befolyásolja, ezért több esetben a kamera már csak az utólagos bizonyításhoz elegendő.

"A MÁV-Start felvette a kapcsolatot a Biztonsági Szervezettel, ennek eredményeként a vasútőrök ezen vonatok teljes útvonalára adnak vonatkíséretet, valamint az ORFK és a Készenléti Rendőrséggel is felveszik a kapcsolatot a rendőri jelenlét érdekében" - olvasható a cikkben. A szakszervezet a következő hetekben figyeli, hogy a valóságban mi valósul meg a vonatkíséretből.

A vonatszemélyzet mellett a Készenléti Rendőrség tagjai lesznek a 

  • a Debrecenből 2:31-kor és 4:21-kor Budapest-Nyugatiba induló sebesvonaton,
  • a Nyíregyházáról 18:45-kor a Nyugatiba induló személyvonaton
  • és a Nyugati pályaudvarról 20:28-kor és 22:28-kor Debrecenbe tartó sebesvonaton.

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk