Az ellenzék feljelenti Kövér Lászlót

  • narancs.hu
  • 2021.11.30 14:24

Belpol

A beszéde miatt, amiben az ellenzéket a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte.

Az ellenzéki összefogás pártjai közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy feljelentést tesznek Kövér László a napokban nyilvánosságra került, titkosszolgálati vezetők előtt tett kijelentései miatt. 

 Kövér a Direkt 36 cikke szerint tavaly február végén, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincéves évfordulóján mondott beszédet az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat volt és jelenlegi vezetői előtt. A kiszivárgott hangfelvétel szerint arról beszélt a titkosszolgálatok vezetői előtt, hogy az ellenzék állam- és nemzetképét tartja a Magyarországot fenyegető legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a kormány az utóbbi hetekben megmutatta, hogy semmilyen törvénytelen eszköztől nem riad vissza "korrupt, aljas, tolvaj hatalmának" megtartása érdekében.

Szabó említette a Pegasus nevű kémszoftvert, amivel ellenzéki politikusokat, független újságírókat és gazdasági szereplőket figyeltek meg, majd Kövér László beszédét, amelyben a házelnök "arra buzdítja a titkosszolgálatok vezetőit, hogy a törvényeket megszegve, gyakorlatilag az alkotmányos rendet megzavarva figyeljék meg az ellenzéki képviselőket".

Szabó Tímea szerint európai demokráciában példátlan, ami történt, ezért feljelentést tesznek jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy leplezett eszköz jogosulatlan alkalmazásának gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Nem maradhat büntetlenül az a hatalom, amely ilyen eszközökhöz nyúl

- jelentette ki, hozzátéve, annak a kormánynak, amely 12 év kormányzás után csak így tud hatalmon maradni, leáldozott a napja.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk