Karácsony Gergely is nyári olvasmányairól posztolt

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 21.

Belpol

Többek között Ferenc pápa könyvét ajánlja a főpolgármester.

Ferenc pápa"legújabb könyvében arra hív minket, hogy a koronavírus-járványt tekintsük egyfajta lehetőségnek, hogy abból kikerülve jobb világot építsünk és hatékonyabban lépjünk fel az olyan globális kihívásokkal szemben, mint a klímaváltozás, a szegénység, a kirekesztés vagy éppen a demokráciát kiüresítő populista politika" - írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, hozzátéve, nagy öröm számára, hogy a pápa hamarosan Budapestre látogat.

Az egyházfő Álmodjunk együtt című könyve mellett a főpolgármester nyári olvasmányai közül ajánlja még Rutger Bergman holland történész könyvét (Emberiség – Mégis jobbak lennénk, mint hittük?), illetve az Új Egyenlőség szerkesztőségének rendszerváltás utáni időszakot elemző kötetét (Kádártól Orbánig).

Néhány napja Orbán Viktor is közölt egy fotót olvasmányairól, ő többek között a kínai észjárásról és a modern technológia hatásairól szóló köteteket választott. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).