ATV: kitört a pánik, mert a lakók migránsoknak hitték a vendégmunkásokat

  • narancs.hu
  • 2022. január 6.

Belpol

A propaganda beérett: Hajdúnánás lakói megijedtek a MOL beruházására érkezett indiai vendégmunkásoktól.

Hajdúnánás lakói megijedtek, mert migránsoknak nézték a városban megjelent külföldieket.  Mint kiderült, a kisvárosban feltűnt külföldiek hivatalos vendégmunkásként, dolgozni érkeztek a településre - derült ki az ATV tudósításából.

 „Tiszaújvárosból megkerestek, hogy be tudnánk-e segíteni, ugyanis a MOL-beruházáshoz érkeznek indiai dolgozók, akiket – amíg a papírjaikat intézik –, szállást és étkezést kellene biztosítani” – mondta az ATV-nek az a vállalkozó, aki szállást biztosított a vendégmunkásoknak.

A riadalomra való tekintettel Hajdúnánás önkormányzata közleményt adott ki, amelyben cáfolták a migránsáradatról felröppent híreket. 

„Az emberek meglátnak 3-4 olyan embert, aki nem úgy öltözik, nem úgy beszélnek, mint a hajdúnánásiak, akkor már elkezdődik a migránsozás” – reagált a helyzetre Oláh Miklós, az MSZP önkormányzati képviselője.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk