Félmillióra perlik, mert megállította a villamosokat

  • narancs.hu
  • 2022. január 6.

Belpol

Szabó Bálint 2020 márciusában azt mondta, a koronavírus-járvány miatt le kell állítani a közösségi közlekedést Szegeden.

581 ezer forint kártérítésért perli a Szegedi Közlekedési Társaság Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt, mert 2020. március 18-án akciójával akadályozta a szegedi közösségi közlekedést – írja a Szegeder. 

Szabó tavalyelőtt tavasszal úgy gondolta, hogy a koronavírus-járvány miatt teljes mértékben le kellene állítani a közösségi közlekedést Szegeden. Mozgalma Facebook-eseményt hirdetett a közlekedés leállítása érdekében március 16-ára, majd két nappal később 13 óra tájban a megyeszékhely egyik legforgalmasabb csomópontjánál, az Anna-kútnál – ahol a nagy autó-, troli- és buszforgalom mellett Szeged összes villamosvonala áthalad– a képviselő ezüstszínű Skodájával keresztbeállt a sínen, 108 percig képezett forgalmi akadályt.

Rendőrt, mentőt hívtak a helyszínre, a képviselő megbilincselték. 

 
Szabó Bálint (világos zakóban, hátrabilincselt kézzel) 2020. március 18-án Szegeden, az Anna-kútnál. Fotó: szegeder.hu
 

 A kártérítési pert most a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja.

A Szegeder Szabót idézve beszámol arról, hogy a történtek miatt büntetőeljárás is indult, a vád közérdekű üzem megzavarása, ez ügyben január 19-én szintén Kecskeméten áll bíróság elé a képviselő.

„Az már izgalmasabbnak ígérkezik” – utalt a büntetőügyre élő videóban Szabó. Most is azt gondolja, jogos lépés volt a kereszteződés eltorlaszolása. Ami a kártérítést illeti, a jelek szerint ki fogja fizetni. – „Hát ha ettől Botka László boldogabb lesz, Szeged város önkormányzata meg gazdagabb, akkor kész vagyok megfizetni ezt a félmillió forintot. Nem esik le az ember kezéről a karikagyűrű” – mondta.

Szabó Bálint egyik tanulságos esete itt, a másik itt olvasható:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk